Maatschappelijk impact maken: MHC MEP wint Bestuurderstrofee 2022

Maatschappelijk impact maken: MHC MEP wint Bestuurderstrofee 2022

De Bestuurderstrofee 2022 is gewonnen door MHC MEP. Han Swinkels (voorzitter) en Maxime Kuiper (lid Cie MEP Maatschappelijk) ontvingen de trofee op woensdagavond 23 november tijdens de Algemene Vergadering. Bestuurslid Victor Brouwer overhandigde het schild en de cheque ter waarde van € 5.000 in de studio.

Dit jaar was de KNHB op zoek naar het bestuur dat een specifiek maatschappelijk thema heeft aangepakt binnen haar vereniging en daarmee een wezenlijk verschil heeft gemaakt. Wat volgens de jury het verenigingsbestuur van MHC MEP zo bijzonder maakt, is dat zij op eigen initiatief een creatieve invulling hebben gegeven aan het vraagstuk dat leefde binnen de vereniging: ‘Hoe kunnen we draagvlak creëren om de maatschappelijke betrokkenheid van onze club en haar leden vergroten?’

Niemand buitenspel
Het bestuur vroeg een student (en tevens ook lid) van de opleiding Breda University of Applied Sciences onderzoek te doen naar het vraagstuk. Het uitgangspunt was met de hockeyclub de wereld een beetje mooier te maken. Missie: ‘Niemand buitenspel’. Het onderzoek resulteerde in een uitgebreid rapport met veel concrete ideeën en actiepunten. En zo werd MEP Maatschappelijk geboren.

MEP Maatschappelijk aan de slag
De commissie MEP Maatschappelijk is alweer een jaar actief binnen de vereniging. En ze zitten zeker niet stil! Een greep uit de activiteiten die zij al hebben georganiseerd:

  • Een seniorenteam werkte samen met de Voedselbank.
  • Een jongste jeugdteam heeft het gemeentelijke park schoon geprikt.
  • Er is gekookt voor ouderen van de Stichting Met je Hart.
  • De MO16-3 heeft samen met het Pandateam uit Tilburg (vluchtelingen) gehockeyd en pannenkoeken gebakken.
  • Oude hockeykleding is geschonken aan kinderen in Afrika.

Genomineerde bestuurderstrofee 2022
Voor de Bestuurderstrofee 2022 ontving de KNHB in totaal 17 inzendingen. Naast MHC MEP zijn ook H.C. De Haaskamp en WFHC Hoorn genomineerd met hun maatschappelijke casus. Zij wonnen een hockeyclinic voor 100 personen.

Over de bestuurderstrofee
De Bestuurderstrofee is in 1998 in het leven geroepen voor clubs die zich onderscheiden door uitzonderlijk goed bestuur en/of uitvoering van beleid. Na twee jaar van afwezigheid, door corona, zijn we blij dat we dit jaar weer de bestuurderstrofee konden uitreiken. De uitreiking is altijd tijdens de Algemene Vergadering in juni. Omdat we niet nog langer wilden wachten, reikten we de prijs uit in de studio tijdens de online Algemene Vergadering in het najaar.

Deel deze pagina