Bondscoach Paul van Ass gaat verder zonder routiniers Eva Drummond-De Goede en Margot van Geffen

Bondscoach Paul van Ass gaat verder zonder routiniers Eva Drummond-De Goede en Margot van Geffen

Eva Drummond-De Goede en Margot van Geffen hebben in een persoonlijk gesprek met bondscoach Paul van Ass te horen gekregen dat zij niet langer deel uitmaken van de selectie van de OranjeHockey Dames van Team NL.

De erelijst van Drummond-De Goede en Van Geffen (respectievelijk 266 en 265 interlands) is enorm. Samen wonnen zij onder meer olympisch goud op de Spelen van Londen (2012) en Tokyo (2020), olympisch zilver op de Spelen van Rio de Janeiro (2016) en drie wereldtitels (in 2014, 2018 en 2022). Drummond-De Goede behaalde daarnaast ook nog een gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing (2008) en werd tweemaal uitgeroepen tot beste speelster van de wereld (in 2018 en 2019).

Paul van Ass over zijn lastige beslissing: “Het valt niet mee om internationals met zo’n enorme staat van dienst te vertellen dat zij geen deel meer uitmaken van Oranje. Dat zijn uiteraard lastige gesprekken en emotionele momenten. Beide dames hebben enorm veel betekend voor het Nederlandse en internationale hockey en zijn een voorbeeld voor velen. Daar zijn we ze enorm dankbaar voor. Maar mijn taak als bondscoach is om samen met mijn staff voor de Olympische Spelen de allerbeste speelsters te selecteren. Helaas vinden wij dat Eva en Margot daar niet meer bij horen”.

De trainingsgroep van Van Ass start vandaag (dinsdag 2 april) met de voorbereiding op de FIH Pro League in Utrecht en Amsterdam (22 juni t/m 30 juni) en de Olympische Spelen in Parijs (26 juli t/m 11 augustus). In vergelijking met de meest recente selectie, waarmee in februari in India de FIH Pro League werd gespeeld, is aanvoerder Xan de Waard terug van een blessure en is ook keepster Julia Remmerswaal weer van de partij. Vanuit Jong Oranje zijn Eline Jansen (Kampong), Daantje de Kruijff (Hurley) en Mikki Roberts (Tilburg) als stagespeelster uitgenodigd om mee te gaan trainen.

De trainingsgroep bestaat uit de volgende speelsters:

Achternaam Voornaam Club
Albers Felice Amsterdam
Burg Joosje Den Bosch
Dicke Pien SCHC
Elst, van der Fay Amsterdam
Fernig Rosa Den Bosch
Fokke Luna Kampong
Jansen Eline Kampong
Jansen Yibbi SCHC
Jochems Marleen Hurley
Kappelle Ilse Amsterdam
Koning (k) Josine Den Bosch
Koolen Sanne Den Bosch
Kruijff, de Daantje Hurley
Laarhoven, van Renée SCHC
Matla Frédérique Den Bosch
Moes Freeke Amsterdam
Nunnink Laura Den Bosch
Post Lisa SCHC
Remmerswaal (k) Julia HDM
Roberts Mikki Tilburg
Sanders Pien Den Bosch
Steensma Maria Pinoké
Waard, de Xan SCHC
Veen Marijn Amsterdam
Veenendaal (k) Anne Amsterdam
Verschoor Maria Amsterdam
Zandee Elsemiek SCHC

 

Deel deze pagina