Bondscoach Van Ass maakt olympische selectie Nederlandse hockeydames bekend

Bondscoach Van Ass maakt olympische selectie Nederlandse hockeydames bekend

Bondscoach Paul van Ass heeft de selectie van de OranjeHockey Dames van Team NL voor de Olympische Spelen in Parijs bekend gemaakt. De basisselectie bestaat uit vijftien speelsters en een keepster. Daarnaast heeft Van Ass de drie reserves aangewezen die wel meegaan naar Parijs, maar daar alleen in het geval van blessures ingezet mogen worden.

Paul van Ass over zijn olympische selectie: “We zijn in Nederland gezegend met geweldige hockeysters. We hebben een grote groep topspeelsters om uit te kiezen en daarmee staan we in wisselende samenstellingen al jarenlang aan de wereldtop. Dat is natuurlijk heel fijn, maar het levert ook selectiemomenten op die voor sommige speelsters helaas minder goed uitpakken. Voor ons als staf was het ook dit keer geen eenvoudige opgave om tot onze olympische basisselectie en drie reserves te komen. Maar dit zijn de namen waarmee we in Parijs gaan strijden voor olympisch goud. Daar hebben we met z’n allen het volste vertrouwen in!”

De olympische basisselectie ziet er als volgt uit:

Achternaam Voornaam Club Aantal interlands
Albers Felice Amsterdam 62
Burg Joosje Den Bosch 37
Fokke Luna Kampong 30
Jansen Yibbi SCHC 68
Jochems Marleen Hurley 16
Koolen Sanne Den Bosch 106
Laarhoven, van Renée SCHC 57
Matla Frédérique Den Bosch 126
Moes Freeke Amsterdam 57
Nunnink Laura Den Bosch 184
Post Lisa SCHC 39
Sanders Pien Den Bosch 118
Veen Marijn Amsterdam 43
Veenendaal (K) Anne Amsterdam 114
Verschoor Maria Amsterdam 200
Waard, de Xan SCHC 204

Als reserves zijn aangewezen:

Achternaam Voornaam Club Aantal interlands
Dicke Pien SCHC 43
Fernig Rosa Den Bosch 14
Koning (K) Josine Den Bosch 126

Fay van der Elst, Ilse Kappelle, Julia Remmerswaal (K), Maria Steensma en Elzemiek Zandee vallen buiten de olympische selectie. Van der Elst, Kappelle en Remmerswaal blijven wel de gehele zomer meetrainen. Tot aan de FIH Pro League geldt dit ook voor stagespeelsters Daantje de Kruijff en Mikki Roberts. Stagespeelster Eline Jansen sluit weer aan bij Jong Oranje om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap.

In vorm blijven
Van Ass vervolgt: “We hebben nu de olympische basisselectie en de reserves bepaald. Met deze groep gaan we de komende periode in. Het is nu aan de vijftien speelsters en de keepster van de basisselectie om in vorm te blijven en extreem fit en scherp te zijn om straks in Parijs binnen twee weken acht wedstrijden op topniveau te kunnen presteren. Aan de drie reserves is het op hun beurt de taak om de basisselectie het vuur aan de schenen te blijven leggen en er klaar voor te zijn voor het geval dat we toch een beroep op ze moeten doen. De komende FIH Pro League wedstrijden in Utrecht en Amsterdam spelen we met deze totale groep.”

Programma
De selectie van Van Ass start maandag 10 juni met de voorbereiding op de FIH Pro League in Utrecht en Amsterdam (22 juni t/m 30 juni), de uitzwaaiwedstrijden tegen Japan op HC Zwolle (14 juli en 16 juli) en de Olympische Spelen in Parijs (26 juli t/m 11 augustus).

Deel deze pagina