Carlien Dirkse van den Heuvel en Robert van der Horst Lid van Verdienste KNHB

Carlien Dirkse van den Heuvel en Robert van der Horst Lid van Verdienste KNHB

Voormalige Oranje-captains Carlien Dirkse van den Heuvel en Robert van der Horst zijn door de KNHB benoemd als Lid van Verdienste. Samen met voormalig Oranje-spits Kitty van Male namen Carlien en Robert zaterdag 28 juni afscheid van het hockeypubliek in de rust van de damesfinale Nederland – Australië. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de drie oud-internationals tijdens een speciale ontvangst op de venue van de FIH Pro League Grand Final toegesproken door voorzitter Erik Cornelissen en bestuurslid Tophockey Heren Stephan Veen. De twee oud-captains Dirkse van den Heuvel en Van der Horst ontvingen bovendien het Lidmaatschap van Verdienste.

Carlien Dirkse van den Heuvel debuteerde in het Nederlands Elftal op 17 mei 2008 en speelde 202 interlands waarin ze 28 doelpunten scoorde. Ze werd twee keer wereld- en eenmaal Olympisch kampioen, won diverse Europese Kampioenschappen, de Champions Trophy en ook de Hockey World League. Carlien werd na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro (2016) aanvoerster van het team. Zij sloot haar carrière af met de wereldtitel in Londen in 2018.

Ook Robert van der Horst is een grote naam in het Nederlandse hockey. Robert debuteerde op 4 december 2004 en speelde 272 interlands. In deze wedstrijden scoorde hij veertien goals. Robert werd tweemaal Europees kampioen, won zilver op de Olympische Spelen van Londen in 2012 en pakte brons (2010) en zilver (2014) op het WK. Ook de Champions Trophy (2006) en de Hockey World League (2014) staan op het palmares van Van der Horst. In 2015 werd Robert van der Horst door de FIH verkozen als Beste Speler van de Wereld.

Beide spelers hebben een belangrijke rol gespeeld in het Nederlandse hockey. De versierselen die horen bij het Lidmaatschap van Verdienste werden opgespeld door Erik Cornelissen en Stephan Veen.

Foto’s: KNHB/Willem Vernes

Deel deze pagina