Christine van Exel-Elias Vrijwilliger van het jaar 2017

Christine van Exel-Elias Vrijwilliger van het jaar 2017

De Vrijwilligerstrofee 2017 is dit jaar gewonnen door Christine van Exel-Elias, commissaris Sportiviteit en Respect van de Doornse Hockeyclub.

Christine heeft zich, samen met haar commissieleden Hinke en Jojanneke, ingezet voor een Veilig Sportklimaat. Met name door Christines’ inspanningen heeft de Doornse Hockeyclub een voortrekkersrol gespeeld binnen de regio op het terrein van Sportiviteit en Respect. Ze heeft zich ingezet voor verschillende projecten zoals het invoeren van de campagne “Be Cool & Play Fair”, het gastvrij ontvangen van de tegenstanders, het introduceren van de blauwe sportiviteitskaart, en het maken van een anti-pestfilmpje. Door contact te zoeken en haar ervaring te delen met verenigingen uit de buurt is er ook een gezamenlijke sportiviteit-armbandjes ruilactie opgezet.

De Vrijwilligerstrofee wordt jaarlijks uitgereikt in een vooraf bepaalde categorie. Voor het seizoen 2016-2017 werd gezocht naar vrijwilligers die zich binnen de vereniging inzetten voor een Veilig Sportklimaat. De Vrijwilligerstrofee 2017 werd dit jaar uitgereikt door vice-voorzitter van het KNHB Bondsbestuur Madeleine Bakker tijdens het Nationaal Hockeycongres 2018 in Utrecht. De prijs werd namens Christine in ontvangst genomen door de voorzitter van de Doornse Hockeyclub, Harry Kampschöer. Naast de trofee ontving Christine een cheque ter waarde van € 5.000,- die bestemd is voor een Veilig Sportklimaat op de vereniging. De trofee staat symbool voor iedereen die zich inzet voor de vereniging, zij zijn onmisbaar voor de sport!

Omdat de categorie van de Vrijwilligerstrofee, Veilig Sportklimaat, dit jaar gelijk is aan het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’, was er ruimte om meer prijzen uit te reiken aan verenigingen die zich inzetten rondom dit thema. Uit alle inzendingen zijn drie vrijwilligers gekozen, die een cheque van € 1000,- per vereniging ontvingen. De winnaars van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ zijn: Ed van Zijtveld (M.H.C. Uitgeest), Arjan Offerhaus (hdm) en Cecilie Veldman (M.M.H.C. Voordaan).

Deel deze pagina