Complex AHC Noorderlicht officieel geopend

Complex AHC Noorderlicht officieel geopend

Hockey voor iedereen. Dat is niet alleen de missie van de KNHB maar ook het uitgangspunt van de nieuwe hockeyvereniging AHC Noorderlicht in Amsterdam Noord. De accommodatie van Noorderlicht was officieus al in gebruik genomen in oktober 2021, maar werd vrijdag 22 april officieel geopend. Vanwege de coronaproblematiek was het eerder niet mogelijk een feestelijke opening te organiseren.

Paaseieren en iftar

AHC Noorderlicht is een vereniging die in nauwe samenwerking tussen het oprichtingsbestuur, de gemeente Amsterdam, Rabobank, KNHB en de Hockey Foundation is opgericht. Een vereniging voor iedereen in de wijk, gevestigd op een locatie waar een hockeyvereniging geen vanzelfsprekendheid lijkt te zijn. AHC Noorderlicht wil een echt ‘thuis’ zijn voor al haar hockeyers en hockeysters. Wethouder Sport van de Gemeente Amsterdam, Simone Kukenheim, sprak tijdens de openingsplechtigheid daar ook haar waardering voor uit: ‘Er is goed over nagedacht wat voor vereniging Noorderlicht wil zijn. Niet ons-kent-ons, maar met het doel van hockey de volkssport te maken die het hoort te zijn.’

‘Doelstelling van de Hockey Foundation en de KNHB is om bewust een vereniging met een maatschappelijk profiel neer te zetten. Zo maken kinderen kennis met onze sport, met het verenigingsleven én met de mensen uit de eigen wijk’, vertelt KNHB-directeur Erik Gerritsen. ‘De basis van Noorderlicht is weliswaar hockey, maar de hockeyclub heeft ook een sociale functie’, vindt ook Erik Versnel, directeur Rabobank Amsterdam. Afgelopen week werden er bijvoorbeeld paaseieren gezocht rondom de velden en stonden de moeders van een aantal leden tegelijkertijd te koken voor de iftar: de warme maaltijd die het moment van vasten tijdens de ramadan verbreekt.

Na een aantal korte speeches werd het complex geopend middels het nemen van een strafbal. De wethouder scoorde en gaf daarmee het startschot voor veel hockeyplezier op de velden van AHC Noorderlicht.

Deel deze pagina