DHL Parcel nieuwe logistiek partner van de KNHB

DHL Parcel nieuwe logistiek partner van de KNHB

DHL Parcel heeft vandaag bekend gemaakt dat het logistiek partner is geworden van de KNHB en het Nederlands Elftal Dames. Naast de hockeysport verbinden zij zich ook aan de Nederlandse nationale dames elftallen van het voetbal, volleybal en handbal. Niet eerder stapte een sponsor zo groot in de damessport. Het partnership draagt de naam #SameDream, wat duidt op het gezamenlijk streven naar topprestaties. Met het oog op de gespannen internationale situatie had de aankondiging, die plaatshad bij het grootste en groenste sorteercentrum van de Benelux in Zaltbommel, een ingetogen karakter.

#SameDream

Met de sponsoring draagt DHL bij aan het realiseren van de juiste randvoorwaarden en omstandigheden voor damesteams, om op het allerhoogste niveau hun sportprestaties neer te zetten. De Nederlandse damessport maakt op internationaal topniveau een enorme groei door in prestaties en populariteit. Dat herkent DHL Parcel, dat de afgelopen jaren als bezorger van online bestellingen zelf een enorme groei doormaakte. Deze match in ambitie en motivatie om tot de beste te behoren wordt samengevat onder de noemer #SameDream. Daarbij biedt DHL de sporters de noodzakelijke steun en support om hun droom waar te kunnen maken. De KNHB is enorm trots om DHL als nieuwe partner te mogen verwelkomen binnen de hockeysport en de Oranje dames in het bijzonder. De term ‘logistiek partner’ geldt voor alle vier de damesteams en betekent dat DHL Parcel zorg draagt voor het transport van materialen van en naar wedstrijdlocaties.

Groei en nieuwe wegen

De vrouwenteams zijn blij met de nieuwe overeenkomst. Jan Dirk van der Zee, directeur vrouwenvoetbal van de KNVB, spreekt namens de vier sportbonden: ”Groeien en nieuwe wegen inslaan, is wat wij herkennen in een bedrijf als DHL Parcel. We – en dan heb ik het over de Nevobo, de KNHB, het NHV en de KNVB – passen goed bij elkaar; hands-on en erop gericht de beste te willen zijn. Deze samenwerking is erop gericht om een nieuwe generatie meiden en vrouwen kracht, energie, positivisme en inspiratie te bezorgen. Prachtig dat DHL open staat voor dit nooit eerder vertoonde partnership met vier sportbonden en samen met ons dezelfde droom nastreeft.”

‘Perfect fit’

Michel Clausing, CCO van DHL Parcel Benelux: “De vrouwenteams laten zien dat je met hard werken veel kunt winnen, maar dat je daarbij ook slimme nieuwe wegen moet bewandelen, zoals DHL Parcel dat doet met digitale features en groene bezorgopties. De aansluiting met nationale teams wordt bovendien ingegeven door het feit dat DHL Parcel van oudsher diep geworteld zit in de Nederlandse samenleving. ”Dit sponsor- en partnership is een perfect fit, waarmee alle partijen hun voordeel kunnen doen en waarbij het publiek hopelijk het resultaat beleeft met mooie sportieve prestaties.”

Ambassadeurs

Om de medewerkers en klanten van DHL Parcel mee te nemen in het wel en wee van de sporters op weg naar hun successen treedt van ieder team één van de speelsters op als ambassadeur. Vanuit de Oranje Dames is dat Pien Sanders. “Ik ben er trots op ambassadeur te mogen zijn van een samenwerking tussen zo’n groot internationaal bedrijf als DHL en deze vier prachtige sportteams. Alle vijf hebben we de ambitie om wereldtop te zijn, allemaal hebben we de afgelopen jaren een mooie staat van dienst opgebouwd. Ik hoop dat we met deze samenwerking nog meer jonge meiden kunnen inspireren het beste uit jezelf te willen halen. In én buiten de sport”, aldus Sanders.

Deel deze pagina