Erelid en drager van de Bondsspeld Louis Coster overleden

Erelid en drager van de Bondsspeld Louis Coster overleden

Vrijdag 6 mei ontving de KNHB het verdrietige bericht dat Louis Coster, Erelid en drager van de KNHB-bondsspeld, op 76-jarige leeftijd is overleden.

Louis Coster maakte sinds 1988 deel uit van de ‘KNHB-familie’. Eerst als actief bondsscheidsrechter in het District Zuid-Holland (veld en zaal) maar vanaf 1992 maakte Louis ook onderdeel uit van verschillende districtscommissies. Louis zette zich al die jaren in voor met name de ontwikkeling van de arbitrage in Nederland en de begeleiding van scheidsrechters. Van 1996 tot en met 2000 deed hij dat als voorzitter van de districtscommissie Arbitrage, A/B/B Commissie Zuid-Holland, waarna hij in 2000 werd onderscheiden met de Bondsspeld.

In 2004 nam Louis plaats in het Bondbestuur waarbinnen hij negen jaar (de maximale termijn) actief was. Als bestuurslid was hij tevens voorzitter van de Commissie Arbitrage, voorzitter van de commissie Bedrijfshockey, commissaris van de districtsbesturen van zowel Zuid-Holland als Noord Nederland en lid van de Equipment Committee van de Internationale Hockey Federatie (FIH)

ROTTERDAM – Louis Coster is benoemd tot erelid. Algemene Ledenvergadering van de KNHB, 2013. Foto: KNHB/Koen Suyk

In 2013 werd Louis voor al zijn verdiensten voor de hockeysport benoemd tot Erelid van de KNHB.
Louis bleef altijd betrokken bij de hockeysport. Ook na 2013 was hij nog actief als beoordelaar en als bondsgedelegeerde, zowel bij veld- als zaalwedstrijden.

Louis Coster was een markant man. Vele scheidsrechters, scheidsrechterofficials, tophockeyers, bestuurders, (oud)medewerkers van de KNHB en vrijwilligers zullen zich hem zich herinneren als die grote man met hoed en bretels die altijd en overal aanwezig was.

De beide Nederlandse Elftallen volgde hij zelfs in het buitenland graag tijdens toernooien. Australië, India, geen toernooiwedstrijd was zo ver dat Louis er niet minimaal een paar dagen aanwezig was. Hij genoot dan van het tophockey maar vooral ook van de gezelligheid en het contact met zijn hockeyvrienden van over de hele wereld.

Louis was altijd in voor een gezellig praatje, had een stevige mening én tegelijkertijd een hart van goud. Kwam je aan zijn sport, dan kwam je aan Louis. En over het naleven van de hockeyregels, het gedrag van spelers en het optreden scheidsrechters ging hij maar wat graag een gesprek aan.

Foto: KNHB/Koen Suyk

De gezondheid van Louis was de laatste jaren minder goed. Toch was hij nog vaak aanwezig bij bijeenkomsten van de ereleden, hoofdklassewedstrijden of andere hockeyevenementen. Het bestuur en de bureauorganisatie van de KNHB is Louis dankbaar voor alles wat hij de hockeysport gebracht heeft. Wij zullen Louis missen en wensen zijn familie en (hockey)vrienden heel veel sterkte toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina