Erik Cornelissen herkozen in FIH bestuur, Peter Elders onderscheiden

Erik Cornelissen herkozen in FIH bestuur, Peter Elders onderscheiden

KNHB-voorzitter Erik Cornelissen is tijdens het 47e congres van de Internationale Hockey Federatie (FIH) herkozen als bestuurslid van de FIH. Cornelissen maakt sinds 2017 deel uit van de board van de ‘wereldhockeybond’ en is herkozen voor een tweede termijn.

Cornelissen: ‘Hockey is een wereldwijde en inclusieve sport. Een succesvolle sport waar we trots op kunnen zijn. Sterke competities en
evenementen maken de hockeysport sterker; zowel op sportief en financieel vlak als in de media. Maar hockey staat vooral en in de eerste plaats ook midden in de maatschappij en daarmee direct in verbinding met maatschappelijke thema’s. Het is belangrijk om onze sport goed te positioneren in het complexe en veranderende speelveld inclusief onze kracht om 100% genderneutraal te zijn in elk onderdeel van onze sport. Hockey internationaal groter, breder en beter maken, in Nederland en in de rest van de wereld, dat is mijn wens. Samen wil ik aan
de slag om betrokkenheid en de verbinding met onze sport te blijven stimuleren.’

Peter Elders ontvangt ‘Merit of Order’

KNHB bestuurslid Peter Elders ontving tijdens het online congres tot zijn grote verrassing de ‘Merit of Order’. Dit ‘Lidmaatschap van Verdienste’ wordt uitgereikt aan personen die zich op buitengewone hebben onderscheiden voor de (internationale) hockeysport.

Als voormalig internationaal topscheidsrechter zet Peter zich al jaren met veel toewijding in voor arbitragezaken, wereldwijd. Peter heeft internationaal bijgedragen aan de ontwikkeling van de internationale arbitrage en de promotie ervan, onder andere in de FIH Rules Committee, het EHF Development Committee, als Board Member van de EHF (Europese Hockey Federatie) en als bestuurslid van de KNHB.

Het bestuur en de medewerkers van de KNHB feliciteren Erik Cornelissen met zijn herbenoeming en Peter Elders met de meer dan verdiende onderscheiding.

Voorzitter Batra herkozen

Na een spannende stemmingsprocedure werd Dr. Narinder Batra (India) met 63 tegen 61 stemmen herkozen als voorzitter van de FIH. Zijn uitdager Marc Coudron uit België kwam slechts luttele stemmen te kort.

 

Deel deze pagina