EuroHockey Championships 2021 in Amsterdam

EuroHockey Championships 2021 in Amsterdam

Vandaag hebben de Europese Hockey Federatie (EHF) en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) bekendgemaakt dat de EuroHockey Championships 2021 gehouden zullen worden in het Wagener Stadion in Amsterdam. Dit gebeurde tijdens de rust van de finalewedstrijd Australië – India van de Rabobank Hockey Champions Trophy in Breda.

Kandidaten voor de organisatie van de Europese Kampioenschappen (EK) dames en heren in 2021 dienden een bidbook in te leveren. Het bid van de KNHB werd door de EHF zeer positief ontvangen. Met name de aandacht die de hockeybond van plan is te genereren voor side events, het feit dat de bond haar kennis wil delen met andere landen en het succes van eerder georganiseerde evenementen maakten dat de EHF voor Nederland als gastheer heeft gekozen.

Aan het dubbele EK Hockey nemen de zestien beste Europese hockeyteams (acht dames- en acht herenteams) deel. Het toernooi wordt gespeeld in de maand augustus. In het Wagener Stadion kan een groot publiek in 2021 genieten van absoluut tophockey en een geweldige sfeer. Het thema van het EK in 2021 is: ‘Bringing the European hockey family together’. Om aan dit thema invulling te geven, krijgen bestaande initiatieven als ‘Twinning’ (het koppelen van Nederlandse hockeyverenigingen aan buitenlandse clubs) en Urban Hockey in aanloop naar het EK 2021 een vervolg. Ook wil de KNHB in overleg en samen met hockeyclubs in de regio diverse side events organiseren. De KNHB en de EHF hebben eveneens afgesproken dat de ParaHockey-finales in 2021 gelijktijdig plaatsvinden in het Wagener Stadion, inclusief muziek en entertainment. Op deze manier wil de KNHB samen met de EHF een zo breed mogelijk publiek bereiken in Nederland en Europa.

Erik Cornelissen, voorzitter KNHB: “Het is fantastisch dat de Europese Kampioenschappen opnieuw naar Nederland komen. Na een succesvol EK in 2017 kijken wij nu al met veel plezier uit naar 2021. In het Wagener Stadion bieden wij de beste hockeyers van Europa een prachtig podium om het maximale uit zichzelf te halen. In een moderne omgeving met geweldige faciliteiten, een fantastisch publiek en in nauwe samenwerking met onze partners. De KNHB vindt het bovendien belangrijk haar ervaringen en die van alle 322 verenigingen in Nederland te delen met andere landen in Europa. Zo maken we onze sport samen sterker en groter. Wij zullen er alles aan doen om van het EK in 2021 een spektakel te maken.”

Marijke Fleuren, voorzitter EHF: “De EHF is verheugd om, na het EK in Antwerpen in 2019, in Amsterdam terug te keren voor het EK in 2021. Ik ben er zeker van dat de KNHB een toernooi zal organiseren waarbij de sporters centraal staan. Voor ons is dat het belangrijkste criterium: de sporters moeten hun beste spel kunnen laten zien. Daarnaast biedt het toernooi de mogelijkheid aan andere Europese landen om te leren van de ervaringen die in Nederland door de verenigingen en de KNHB zijn opgedaan. De EHF vindt het belangrijk om hockey voor iedereen mogelijk te maken. Het delen van kennis en het integreren van ParaHockey en Urban Hockey biedt ons tijdens het toernooi de kans om nieuwe hockeyers binnen andere doelgroepen te werven in Europa. Zo kunnen we de hockeysport binnen het Europese continent samen laten groeien. De EHF kijkt ernaar uit die uitdaging samen met de KNHB aan te gaan.”

Deel deze pagina