Eurohockey Institute bijeenkomst Slovenië

Eurohockey Institute bijeenkomst Slovenië

In september zijn de partners van het Eurohockey Insitute – een Erasmus+ gefinancierd programma van de Europese Unie – bij elkaar gekomen in Slovenië. Hier werden de pilots geëvalueerd die de afgelopen maanden zijn gehouden om de nationale trainer/coachprogramma’s te versterken, waaronder een samenwerking tussen de KNHB en de Zwitserse hockeyfederatie.

Afhankelijk van het reeds bestaande programma zal het Eurohockey Institute de komende jaren verschillende Europese bonden ondersteunen bij het opzetten of verder uitbreiden van hun trainer/coachprogramma’s. In Slovenië werd er ook een bezoek gebracht aan de lokale club HK Moravske Toplice. Nathan Kipp, aanwezig namens de KNHB: “Het is altijd inspirerend om te zien waar we het uiteindelijk voor doen. Ondanks de soms beperkte middelen weten ze toch een goed hockeyaanbod te creëren. Het is goed dat we als KNHB daaraan kunnen bijdragen met een project als het Eurohockey Institute”.

Dag twee stond in het teken van de lancering van het Eurohockey Institute, in augustus volgend jaar. Daarbij ligt niet alleen de nadruk op trainer/coach programma’s, maar focussen we ook op de andere pilaren van het Eurohockey Institute: Sporters, Docenten, Scheidsrechters en ‘Good governance’.

Eurohockey Institute partners: Association Royale Belge De Hockey, Fédération Française De Hockey, Copenhagen University, Stichting Orange Sports Forum, Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, Deutsche Hockey Bund, Hockey Magic, Slovenian Hockey Federation, Swiss Hockey Federation.

Deel deze pagina