Eurohockey Institute bijeenkomst Zwitserland

Eurohockey Institute bijeenkomst Zwitserland

Eind november is op het kantoor van de FIH (Internationale Hockey Federatie) in Zwitserland een bijeenkomst geweest van het Eurohockey Institute project. Aan dit door Erasmus+ gefinancierd programma van de Europese Unie neemt ook de KNHB deel. Tijdens de bijeenkomst, die gehost werd door de EHF, FIH en Swiss hockey, stond het nieuwe kwalificatiemodel voor trainers/coaches centraal. Dit model is op initiatief van de KNHB tot stand is gekomen.

Samen met de FIH Academy zijn de volgende stappen gezet in het verder invullen van het kwalificatiemodel en de aanpassingen die nodig zijn om het model zowel in Europa als in de rest van de wereld werkbaar te maken. De uitdaging daarbij is dat alle landen zich moeten herkennen in het model, zonder dat de inhoud van een opleiding vast komt te staan. In een tweede werkgroep is aandacht besteed aan de lancering van het hele Eurohockey Institute, die plaats  zal vinden tijdens de Algemene Vergadering van de EHF in augustus 2023.

Eurohockey Institute partners: Association Royale Belge De Hockey, Fédération Française De Hockey, Copenhagen University, Stichting Orange Sports Forum, Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, Deutsche Hockey Bund, Hockey Magic, Slovenian Hockey Federation, Swiss Hockey Federation.

Deel deze pagina