European Hockey Federation start meerjarig opleidingsprogramma

European Hockey Federation start meerjarig opleidingsprogramma

De European Hockey Federation (EHF) is met het European Institute for Hockey (EIH) een driejarig onderwijstraject gestart om groei te stimuleren bij alle hockeybonden die er bij zijn aangesloten. In het traject, dat is gemaakt op Europees niveau, wordt zowel regionale als nationale ondersteuning geboden. De basis is een transparant systeem van tools en middelen dat mensen op alle niveaus binnen de hockeysport in staat stelt om zich te ontwikkelen: van bestuurders, trainers/coaches tot spelers.

Het EIH zet in op loopbaanbegeleiding en -ondersteuning via educatieve modules, kweekt begrip voor de maatschappelijke rol van hockey en is bij uitstek een partij die de verschillende hockeybonden daarbij met elkaar kan verbinden.

Het programma van het EIH is gebaseerd op 4 strategische pijlers die op een duurzame manier bijdragen aan de groei van de Europese hockeybonden:

  1. Bestuur, leiderschap en management
  2. Het centraal stellen van hockeyspelers en de mogelijkheden om hun sportcarrière te verbinden met een maatschappelijke loopbaan
  3. Basiseisen ontwikkelen voor gediplomeerde coaches en personeel ten behoeve van talentontwikkeling
  4. Basiseisen ontwikkelen voor gediplomeerde officials ten behoeve van talentontwikkeling

Het doel is een toonaangevend hockey-educatieprogramma met een systematisch onderwijskader te creëren, dat rechtvaardige en gelijke leerkansen biedt. Het EIH wil alle landen daarbij gebruik laten maken van gevarieerde, kwalitatief hoogstaande leermiddelen en laat deelnemers de regie over hun eigen ontwikkeling nemen. De EHF zal dit programma ondersteunen en faciliteren door een wereldwijd netwerk, inspirerende workshops, on-the-job training en doorgroeimogelijkheden aan te bieden. Bij het sturen op output is tot slot ook een rol weggelegd voor het bedrijfsleven en staat het belang van ontwikkeling en kennisoverdracht centraal.

Tijdens de eerste online bijeenkomst zijn de doelen van het project aangescherpt en de taken van de verschillende partners nader toegelicht.

Voor meer achtergrondinformatie over het project kun je onderstaand (Engelstalig) document downloaden.

Deel deze pagina