Eva de Goede beste speelster van de wereld, Alyson Annan beste coach

Eva de Goede beste speelster van de wereld, Alyson Annan beste coach

De FIH (Internationale Hockey Federatie) heeft zojuist bekend gemaakt dat Oranje-international en Amsterdam-speelster Eva de Goede is gekozen als ‘Best Player of the Year 2018’. Eva kreeg de meeste stemmen in een wereldwijde online verkiezing onder fans. Ook de spelers en speelsters van alle nationale teams konden hun voorkeur kenbaar maken. Naast Eva waren dit jaar ook Xan de Waard en Lidewij Welten genomineerd voor deze prijs.

In 2018 werd Eva de Goede met het Nederlands Dames Elftal wereldkampioen in Londen (Engeland) en won zij de allerlaatste Champions Trophy in Changzou (China). De Goede speelde inmiddels 208 interlands en scoorde daarin 25 doelpunten. Ze debuteerde op 2 juli 2006. Naomi van As (2016), Lidewij Welten (2015), Ellen Hoog (2014) en Maartje Paumen (2011 en 2012) wonnen de prestigieuze prijs eerder, net als Minke Booij (2006) en Mijntje Donners (2003).

Een video van de uitreiking en een interview met Eva vind je later vandaag op hockey.nl.

Alyson Annan ‘Female Coach of the Year 2018’

Bondscoach Alyson Annan is door de FIH uitgeroepen tot ‘Female Coach of the Year 2018’. Deze eer viel Annan ook al te beurt in 2017. Onder leiding van Annan regen de dames van Oranje de overwinningen het afgelopen jaar aan elkaar. Het hele jaar was het team ongeslagen, wat onder andere resulteerde in de wereldtitel in Londen (Engeland) en de winst tijdens de allerlaatste Champions Trophy 2018 in China.
Alyson Annan werd in 2015 benoemd tot bondscoach van het Nederlands Elftal Dames.
De geboren Australische werd afgelopen jaar in haar moederland rond de FIH Pro League wedstrijd Australië – Nederland ook geëerd: ze werd benoemd tot Legend van de Hockey Australia Hall of Fame.
Ook Alyson werd geïnterviewd nadat ze de award had ontvangen, de beelden zie je later vandaag via hockey.nl.

Beste spelers, keepers en talenten van het jaar 2018

Helaas zagen Billy Bakker (Beste Speler), Pirmin Blaak (Beste Keeper), Marijn Veen en Thijs van Dam (Beste Talenten) net als Xan de Waard en Lidewij Welten (Beste Speelster) hun eervolle nominatie niet verzilverd worden. De FIH maakte de volgende prijswinnaars bekend:

Beste Speelster (Dames): Eva de Goede (Nederland)

Beste Speler (Heren): Arthur van Doren (België)

Beste Talent (Dames): Lucina von der Heyde (Argentinië)

Beste Talent (Heren): Arthur de Sloover (België)

Beste Keeper (Dames): Maddie Hinch (Engeland)

Beste Keeper (Heren): Vincent VanAsch (België)

Beste Coach (Dames): Alyson Annan (Nederland)

Beste Coach (Heren): Shane McLeod (België)

Beste Scheidsrechters: Michelle Meister (Duitsland) en Marcin Grochal (Polen)

Deel deze pagina