Goorse Mixed Hockey Club wint Bestuurderstrofee 2018

Goorse Mixed Hockey Club wint Bestuurderstrofee 2018

De Bestuurderstrofee 2018 is gewonnen door Goorse Mixed Hockey Club (G.M.H.C.). De voorzitter van de Twentse club ontving de trofee op zaterdag 23 juni tijdens de Algemene Vergadering van de KNHB uit handen van bestuurslid Victor Brouwer. Het bestuur van de vereniging werd geroemd om onder meer het op originele wijze aanbieden van buitensportactiviteiten. GMHC ontving naast een schild ook een cheque ter waarde van €5.000,-.

Brouwer, namens de jury van de Bestuurderstrofee: “Het bestuur van deze vereniging wilde zoveel mogelijk mensen, met name de jeugd, kennis laten maken met hockey. Urban Hockey vonden zij een uitdagende en geschikte vorm van hockey om de belangstelling van de jeugd te wekken. Hiervoor hebben zij een mobiel Urban Hockeyveld gerealiseerd. Een veld waarop deze nieuwe manier van het beoefenen van hockey, die op regionaal gebied nog geen grote bekendheid geniet, gespeeld kan worden. Omdat het veld mobiel is en dus op diverse plekken en evenementen ingezet kan worden bereik je jeugd onder andere met een andere culturele en/of sociale achtergrond, die anders niet bereikt zou worden. Daarnaast is Urban Hockey uitermate geschikt als middel om jeugdspelers en -speelsters van de vereniging via skills & tricks plezier te laten beleven in het oefenen van technieken. Een originele wijze om buitensportactiviteiten in de regio aan te bieden. Met name ook om hockey zichtbaar te maken in de omgeving van Twente. Ze laten de spelers niet naar het veld komen, maar het veld komt naar hen toe. Een goede en lucratieve manier om nieuwe leden te werven.”

Bestuurderstrofee
Voor de bestuurderstrofee 2018 zijn acht aanmeldingen ontvangen waarvan drie verenigingen zijn genomineerd. Runners-up M.H.C. Forescate (Voorschoten) en M.H.C. Mep (Boxtel) kregen een cadeau aangeboden. De Bestuurderstrofee is in 1998 in het leven geroepen voor clubs die onderscheiden door uitzonderlijk goed bestuur en/of uitvoering van beleid.

 

Deel deze pagina