Gratis stockfoto's beschikbaar voor verenigingen

Gratis stockfoto's beschikbaar voor verenigingen

Kan jouw vereniging wel wat mooi beeldmateriaal gebruiken? Goed nieuws: met onze vaste fotografen hebben we afgesproken een aantal foto’s beschikbaar te stellen!

100 foto’s kosteloos & rechtenvrij

Verenigingen mogen de geselecteerde foto’s kosteloos en rechtenvrij gebruiken. Dit geldt zowel voor fysieke materialen als online uitingen: op posters en flyers, maar ook op de verenigingswebsite, nieuwsbrief of sociale media.

Ze zijn onder te verdelen in deze categorieën:

  • Accommodatie (velden, kleedkamers, sproeiers)
  • Trainings- en wedstrijdfoto’s
  • Verschillende hockeyvormen (zaalhockey, funkey, urban hockey en fithockey)
  • Overig (wedstrijd afgelast, rookvrij, regenboogvlag)

Mis je nog een foto of een categorie? Laat het ons weten via knhb@knhb.nl.

Voorkom schadeclaims

Een foto kopiëren en gebruiken op een poster of in de nieuwsbrief? Het lijkt onschuldig, maar dit mag niet zonder toestemming van de fotograaf. Hij of zij is eigenaar van het beeld en bezit het copyright.

Als je een foto onrechtmatig gebruikt, kan je een schadeclaim van een fotograaf krijgen. En dat kan een behoorlijk duur uitvallen. Ook daarom bieden we deze foto’s aan: om eventuele claims te voorkomen.

Vind de foto’s in Clubdesigns

Je vindt de foto’s in Clubdesigns. Deze online tool is een initiatief van de KNHB en andere sportbonden. Verenigingen kunnen gratis van Clubdesigns gebruikmaken.

Naar Clubdesigns

Inloggen in Clubdesigns

Hockeyverenigingen kunnen in hun verenigingssysteem (LISA of AllUnited) één of meerdere personen koppelen aan de KNHB Functie ‘Clubdesigns’. Daarmee krijg je toegang tot de tool.

Op de website hockey.clubdesigns.nl kun je vervolgens inloggen met je hockey- of je verenigingsaccount. Vervolgens kan je de afbeeldingen onder ‘Stockfoto’s’ eenvoudig downloaden.

Let op: als je iemand hebt gekoppeld aan de functie, dan duurt het een werkdag voordat je toegang is geregeld. 

Ook voor andere uitingen

Met Clubdesigns ontwerp je snel en makkelijk andere uitingen, zoals een poster, flyer of social mediapost. In de ontwerpen kan je verschillende elementen aanpassen. Klaar? Dan download je je ontwerp als PDF of bestel je het als drukwerk.

Dit campagnemateriaal staat al voor je klaar in Clubdesigns:

  • Boeien en Binden van de Jeugd
  • Blauwe Kaart
  • Flexhockey
  • Kom naar de club!

Deel deze pagina