Groot enthousiasme tijdens Hockey Foundation Team Experience op 30 juni bij Hurley

Groot enthousiasme tijdens Hockey Foundation Team Experience op 30 juni bij Hurley

Afgelopen zondag 30 juni beleefden 450 kinderen en ouders een onvergetelijke dag tijdens de Hockey Foundation Team Experience op hockeyclub Hurley en aansluitend bij de FIH Pro League wedstrijd van de Oranje Hockey Heren.  

‘Zo’n ervaring heb je maar een keer’
Vanaf 10:00 kwamen bussen vol met enthousiaste kinderen en ouders aan uit alle hoeken van het land, van Groningen tot Tilburg. Van maar liefst 12 verschillende Hockey Foundation clubs of wijkinitiatieven kwamen jonge hockey(st)ers, ouders en broertjes en zusjes naar het Amsterdamse Bos. Na een warming-up werden er op de velden van Hockeyclub Hurley wedstrijdjes gespeeld, demo’s gegeven en werd er vooral heel veel plezier gemaakt. Felice Albers, in 2022 uitgeroepen tot beste hockeyster van de wereld, was ook aanwezig voor handtekeningen, foto’s en tips. Na een gezellige lunch en een mooie afsluiting van alle sportieve activiteiten vertrok het gezelschap richting het Wagener Stadion om de FIH Pro Leaguewedstrijd Nederland – België (M) bij te wonen. Een bijzonder moment voor (veel van) de kinderen vanuit Arnhem en Tilburg was toen ze samen met het Nederlands team het veld mochten betreden, wat een onvergetelijke ervaring voor hen was. ‘Zo’n ervaring heb je maar een keer’ aldus Alea van Buurt Sport vereniging Tilburg-Noord.

 

Van wijk naar Oranje 
De Hockey Foundation, een initiatief van Rabobank en de KNHB, introduceert kinderen uit lagere inkomenswijken in de hockeywereld via school- en buurtsportverenigingen en het lidmaatschap van hockeyverenigingen, vaak op satellietlocaties. Dit initiatief, dat sinds 2020 bestaat, heeft al op 12 locaties in Nederland kinderen kennis laten maken met het hockeyverenigingsleven. Het evenement op 30 juni markeerde een hoogtepunt waarbij 450 kinderen en ouders uit het hele land samenkwamen om het plezier van het spelen in een team en voor een club te beleven. Meer informatie? Neem een kijkje op hockeyfoundation.nl

Deel deze pagina