H.C. Goeree Overflakkee wint Bestuurderstrofee 2024

H.C. Goeree Overflakkee wint Bestuurderstrofee 2024

De Bestuurderstrofee 2024 is gewonnen door H.C. Goeree Overflakkee! Jan Verhage en Leen Saarloos ontvingen de trofee op zaterdag 29 juni tijdens de Algemene Vergadering van de KNHB uit handen van bestuurslid Victor Brouwer. De hockeyclub uit Middelharnis heeft door het opstellen van een nieuw beleid door een nieuw bestuur, de club in 3,5 jaar tijd laten groeien van 9 teams naar 15 teams. Door een effectieve aanpak is ook het scheidsrechterstekort opgelost en is de club financieel kerngezond. Naast de eervolle vermelding ontving de vereniging ook een cheque ter waarde van € 5.000,-.

Energieke hockeyvereniging
Het thema van de bestuurderstrofee was dit jaar ‘de energieke hockeyvereniging’. De energieke vereniging speelt heel gericht in op de wensen van de (potentiële) hockeyers en andere doelgroepen. Onder andere door het bieden van gemak en flexibiliteit met nieuwe spelvormen en extra diensten op en rond het hockeycomplex. De energieke vereniging vormt een sterk netwerk en is een drijvende kracht achter nieuwe verbindingen in de wijk, de gemeente en de lokale samenleving.  Dit jaar ontving de KNHB van maar liefst 22 verenigingen een inzending. Uit deze inzendingen heeft de jury na zorgvuldige overweging 3 verenigingen genomineerd. Bij de beoordeling is er gekeken naar de impact, creativiteit, in hoeverre de uitgangspunten zijn doorgevoerd in het beleid en of het eenvoudig toe te passen is door andere verenigingen. Deze genomineerden hebben zich op verschillende manieren onderscheiden en hebben elk op hun eigen manier bijgedragen aan het ontwikkelen van een energieke hockeyvereniging.

De genomineerden waren:

  • H.C. Hisalis,
  • H.C. Goeree Overflakkee
  • M.H.C. Sneek

De meeste stemmen voor H.C. Goeree Overflakkee
Alle 325 verenigingen konden een stem uitbrengen. Daarnaast kon het publiek dit jaar voor het eerst ook stemmen. H.C. Goeree Overflakkee ontving de meeste stemmen voor het opstellen van het nieuwe beleid door een nieuw bestuur waardoor de club in 3,5 jaar gegroeid is van 9 naar 15 teams. Door deze effectieve aanpak is ook het scheidsrechterstekort opgelost en is de club financieel kerngezond.

De andere genomineerden, HC Hisalis en Sneeker M.H.C., wonnen een hockeyclinic voor 100 personen. USHC ontving de aanmoedigingsprijs in de vorm van kaarten voor de uitzwaaiwedstrijd van Oranje in Zwolle op dinsdag 16 juli 2024.

 

Deel deze pagina