Jeroen Delmee na Spelen Tokio bondscoach Nederlands Elftal Heren

Jeroen Delmee na Spelen Tokio bondscoach Nederlands Elftal Heren

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft Jeroen Delmee benoemd als opvolger van bondscoach Max Caldas. Caldas liet de KNHB begin 2020 weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging waarna besloten is de samenwerking na de Olympische Spelen van Tokio te beëindigen. Jeroen Delmee, die tot en met de EuroHockey Championships 2021 in Amsterdam bondscoach is van de heren van Frankrijk, start na de uitgestelde Olympische Spelen van 2020 in zijn nieuwe functie. Delmee tekende een overeenkomst tot en met de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Voormalige international Jeroen Delmee (48 jaar) speelde 401 interlands voor Oranje. Hij werd Olympisch kampioen in 1996 en in 2000. Na de Spelen van 2008 in Beijing beëindigde Delmee zijn actieve hockey carrière bij het Nederlands Elftal Heren. Niet veel later keerde Delmee terug bij de KNHB als assistent bondscoach van Herman Kruis (Nederlands Elftal Dames). Vervolgens werkte hij vanaf 2010 eerst als assistent en later als bondscoach met de Belgische nationale heren.

Sinds november 2017 is Jeroen Delmee bondscoach van de nationale mannenploeg van Frankrijk. Daarnaast heeft Delmee sinds 2016 de mannen van HC Tilburg, uitkomend in de Tulp Hoofdklasse Heren, onder zijn hoede. Hij blijft tot en met het eind van het huidige seizoen coach van Tilburg Heren 1.

Nieuw hoofdstuk

Jeroen Bijl, technisch directeur van de KNHB, is verheugd over de overeenkomst met Delmee: ‘Jeroen is een ervaren coach die inmiddels met diverse teams en in diverse landen veel ervaring heeft opgedaan. Hij kent niet alleen de Nederlandse Hoofdklasse maar ook de wetten van het internationale hockey goed. Het is prettig dat we nu, ruim voor de EuroHockey Championships 2021 en de Olympische Spelen een goede opvolger voor Max hebben gevonden. Iedereen kan zich in zijn huidige rol nu eerst focussen op de aankomende maanden: Jeroen bij Tilburg en Frankrijk, en wij op de aankomende EK en de Olympische Spelen. Na Tokio begint dan een nieuw hoofdstuk.’

Ook Jeroen Delmee kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking met de KNHB: ’Bondscoach zijn van het Nederlands Elftal Heren is een mooie en uitdagende klus. Ik heb de afgelopen maanden met verschillende mensen binnen de KNHB gesproken en ik denk dat ik een goed beeld heb gekregen. Ik verheug me er op aan de slag te gaan met Oranje. Het is ook een heel natuurlijk moment om na de Spelen een nieuwe weg in te slaan, zowel voor mij als voor het team. Het geeft rust en duidelijkheid, niet alleen voor mij maar voor alle betrokkenen, dat de kogel nu door de kerk is. Maar, zo geeft Delmee stellig aan, dit seizoen ligt mijn focus nog volledig op Tilburg en Frankrijk.’

 

Deel deze pagina