Klein Nagelvoort volgt Cornelissen op als voorzitter KNHB

Klein Nagelvoort volgt Cornelissen op als voorzitter KNHB

Tijdens de Algemene Vergadering van de KNHB op woensdagavond 23 november hebben de leden ingestemd met de benoeming van Erik Klein Nagelvoort als voorzitter van de hockeybond. Klein Nagelvoort volgt Erik Cornelissen op, die ruim acht jaar voorzitter was en ruim negen jaar deel uitmaakte van het KNHB bestuur.

Cornelissen werd in 2014 voorzitter nadat hij in 2013 aantrad als lid van het bestuur van de KNHB. Destijds volgde hij Jan Albers op. Gedurende zijn bestuursperiode, had Cornelissen aandacht voor alle aspecten binnen de hockeysport. Van de nationale teams tot de opleiding van de jongste jeugd op de verenigingen en van sportiviteit, inclusie en diversiteit tot het moderniseren van de hockeysport en het verenigingsleven. Cornelissen was bijna tien jaar een zeer betrokken bestuurslid. Vanwege zijn kennis van de sport en bestuurlijke vaardigheden werd hij in 2016 gekozen in de Executive Board van de FIH (Internationale Hockey Federatie), een functie die hij ook na zijn aftreden bij de KNHB blijft bekleden.

Voor al zijn verdiensten voor de nationale en internationale hockeysport werd Erik Cornelissen door de leden van de KNHB benoemd tot Erelid van de KNHB.

Erik Klein Nagelvoort
Cornelissen gaf woensdagavond figuurlijk het stokje over aan Erik Klein Nagelvoort. Klein Nagelvoort is al lange tijd actief in de hockeywereld. Hij hockeyde in de jeugd en senioren van H.C. Kerkrade (nu H.C. Nova) en werd bondsscheidsrechter. Bij M.H.C. de Reigers (Hoofddorp) was Klein Nagelvoort van 2011 tot 2016 actief als voorzitter.

Binnen de hockeysport maakte Klein Nagelvoort met name carrière in de arbitrage. Op nationaal niveau floot hij als bondsscheidsrechter vele wedstrijden in de Hoofdklasse. Daarnaast is hij actief als bondsgedelegeerde, beoordelaar, lid van de commissie arbitrage en lid van de landelijke commissie bondsarbitrage. Klein Nagelvoort maakte ook internationaal carrière op arbitragegebied. Hij was van 1988 tot 2006 internationaal scheidsrechter en is op diverse toernooien actief geweest. Buiten het veld is hij internationaal actief als judge, technical delegate en technical official.

Klein Nagelvoort maakt deel uit van het bestuur van stichting Sporttop van Jochem Uytdehaage en is daardoor betrokken bij het Sporttop talentenfonds en het initiatief Sporters in de klas (Online Gastles).

In zijn zakelijke carrière was Klein Nagelvoort lang werkzaam als partner voor PriceWaterhouseCoopers. Nu is hij eigenaar van een Data gericht marketing bureau met vestigingen in Amsterdam en München.

Lisanne de Roever
Renske van Geel, verantwoordelijk voor Tophockey Dames in het bestuur van de KNHB, besloot na haar eerste termijn van drie jaar zich niet verkiesbaar te stellen voor een tweede termijn. Van Geel werd vanwege haar inzet voor het Nederlands Dames Hockey benoemd tot Lid van Verdienste van de KNHB. Oud-international Lisanne de Roever (100 interlands) volgt Van Geel op.

Lisanne de Roever startte haar hockeycarrière bij H.V. Mijdrecht. Al snel werd De Roever keepster en uiteindelijk kwam zij in de Hoofdklasse Dames uit voor Pinoké en Kampong. Met het Nederlands Elftal Dames won De Roever onder andere goud op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Op dit moment speelt ze bij De Kikkers (Nieuw Vennep). Op die vereniging is ze ook trainer/coach van een jeugdteam. Na haar hockeycarrière was De Roever bijna 10 jaar lang lerares in het basisonderwijs. In 2017 startte zij als Topsportcoördinator bij Topsport Haarlemmermeer. Ze richt zich met name op de ontwikkeling van talenten en werkt als verenigingsondersteuner bij Team Sportservice Haarlemmermeer.

Deel deze pagina