Voorleesboekje ‘Stockey wil op hockey’ stimuleert breed motorisch bewegen

Voorleesboekje ‘Stockey wil op hockey’ stimuleert breed motorisch bewegen

Al jaren is Stockey de mascotte van OranjeHockey. Spelen de teams, dan is Stockey erbij. De ooievaar is populair bij de Oranjefans en vooral de allerjongste jeugd loopt met hem weg. Daarom heeft de KNHB besloten Stockey ook in te zetten om het belang van breed motorisch bewegen te onderstrepen. In het voorleesboekje ‘Stockey wil op hockey’ komt Stockey er op een speelse manier achter dat hij om goed te kunnen hockeyen, eerst goed moet kunnen bewegen. Daarom leert hij eerst rennen, rollen, springen, balanceren en kruipen.

Het voorleesboekje is speciaal ontwikkeld om ouders van jonge kinderen bewust te maken van het belang van een goede breed motorische basis. Want net als Stockey moeten ook kinderen eerst goed leren bewegen voordat zij kunnen hockeyen.

Ouders kunnen het digitale boekje opvragen via www.knhb.nl/komnaardeclub.

Vernieuwde Funkey lesprogramma

‘Stockey wil op hockey’ maakt onderdeel uit van het volledig vernieuwde Funkey lesprogramma. Alle oefeningen zijn opgefrist en meer van deze tijd gemaakt. Bovendien is het programma modulair en dus ook flexibeler ingericht. Hierdoor is het geschikt voor zowel verenigingen als scholen.

Het programma omvat grondvormen van bewegen, loopspelletjes, balvaardigheid en een basisvorm van hockey. Van beweegvaardig naar hockeyvaardig. De KNHB draagt hiermee bij aan de motorische ontwikkeling van deze jonge doelgroep.

Uitgebreide informatie over het vernieuwde Funkey lesprogramma lees je op www.knhb.nl/funkey. Hier kunnen verenigingen ook het promotiepakket opvragen waarmee je Funkey kunt promoten.

Deel deze pagina