Koninklijke onderscheidingen voor Heleen Welschen-van Rooij en Peter Elders

Koninklijke onderscheidingen voor Heleen Welschen-van Rooij en Peter Elders

Vandaag, een dag voor Koningsdag, vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. De KNHB vindt het bijzonder om ieder jaar weer vast te kunnen stellen dat met grote regelmaat vrijwilligers die zich op bijzondere wijze voor onze sport hebben ingezet, of die deel uitmaken van de hockeyfamilie en zich inzetten voor anderen in de samenleving, een lintje ontvangen. Wij zijn trots op alle vrijwilligers, met en zonder lintje, die zich inzetten voor onze sport en waarmee we samen ‘een leven lang hockey’ mogelijk maken voor iedereen.

Twee van die bijzondere mensen zetten we vandaag, ook als eerbetoon aan al die anderen, extra in het zonnetje.

Heleen Welschen-van Rooij

Heleen Welschen-van Rooij kwam 31 keer uit voor Nederland en was een  talentvol en begenadigd aanvaller. Ze debuteerde al op haar 16e, maar in haar interlandperiode werden nog geen titeltoernooien gespeeld. Na haar actieve hockeycarrière zette zij zich van 1994 tot en met 2014 in binnen diverse besturen en organen van de KNHB. Zo was Welschen onder meer vice-voorzitter van het bondsbestuur, voorzitter van de organisatiecommissie van de WK 2014, zette zij zich in voor de Dames Veteranen, voor de kleinere verenigingen in Nederland en in het Districtsbestuur Midden Nederland. Vanwege haar jarenlange en tomeloze inzet eerde de hockeybond haar in 2012 met het erelidmaatschap van de KNHB. Heleen vond en vindt altijd de juiste menselijke en prettige toon in de samenwerking en inspiratie met KNHB medewerkers, overige professionals, vrijwilligers, verenigingen en anderen. Vandaag heeft zij in de gemeente Soest de versierselen ontvangen die passen bij een Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Peter Elders

Ook huidig KNHB-bestuurslid Peter Elders ontving vandaag, uit handen van waarnemend Burgemeester Hoes in de Haarlemmermeer, een koninklijke onderscheiding. Peter floot zelf 17 jaar in de Hoofdklasse, en was internationaal scheidsrechter op EK’s, WK’s, Champions Trophy’s en de Olympische Spelen. Aan het einde van zijn (internationale) bondsscheidsrechtercarrière is Peter Elders benoemd tot Lid van Verdienste van de KNHB. Peter is al jarenlang lid van diverse arbitrage-gerelateerde commissies op nationaal en internationaal niveau. Op 18 augustus 2017 is hij benoemd tot lid van de Executive Board van de Europese Hockey Federatie (EHF). Kenmerkend voor Peter is dat hij altijd bereid is om in gesprek te gaan: hij werkt graag samen om zaken te realiseren, deelt zijn kennis en ervaring en verbindt mensen over de hele wereld. Peter werd vandaag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

 

Bestuur en medewerkers van de KNHB feliciteren Heleen en Peter, en al die andere vrijwilligers met hun eervolle onderscheiding!

Deel deze pagina