Leden van Verdienste Hans Brian en Arnold van Bijnen overleden

Leden van Verdienste Hans Brian en Arnold van Bijnen overleden

Afgelopen week ontving de KNHB bericht dat twee gerespecteerde Leden van Verdienste zijn overleden. Hans Brian (82) en Arnold van Bijnen (80) hebben zich allebei jarenlang ingezet voor de hockeysport, elk op hun eigen manier.

NOS-commentator Hans Brian voorzag tussen 1976 en 2005 vele hockeywedstrijden, waaronder EK, WK en olympische finales, van deskundig commentaar. Hoewel Brian in hart en nieren een rugbyer was, was hockey als commentator zijn specialisme. Wanneer hij commentaar gaf, kon hij ook duidelijk laten merken wat hij van de wedstrijd of de prestatie vond. Zijn herkenbare stem, menig hockeyfan zal zijn stemgeluid nog herkennen, maakte Brian rond de eeuwwisseling dé hockeycommentator van Nederland, en in 2004 benoemde de KNHB Brian dan ook tot Lid van Verdienste van de KNHB.

Arnold van Bijnen was actief als penningmeester van districtsbestuur Zuid Nederland (1990-2007) en de districtscommissie zaalhockey van Zuid Nederland (1998-2007). In 2010 en 2011 sloot hij aan in het districtsbestuur Zuid Nederland. In 2011, na al die vele ‘dienstjaren in de hockeysport’ benoemde het bestuur van de KNHB hem tot Lid van Verdienste. Van Bijnen was lid van Zwart-Wit en van Made. Overigens was hij ook op Made zeer actief: MHC Made benoemde hem dan ook tot erelid.

De KNHB is beide heren zeer erkentelijk voor hun jarenlange inzet voor de hockeysport.
Bestuur en medewerkers van de KNHB wensen hun familie en (hockey)vrienden veel sterkte.

 

Deel deze pagina