Lid van Verdienste en oud-international Anneke Staring overleden

Lid van Verdienste en oud-international Anneke Staring overleden

De KNHB ontving het verdrietige bericht dat Lid van Verdienste en oud-international Anneke Staring is overleden.

Anneke Staring, speelster van Bloemendaal, debuteerde in het Nederlands Elftal Dames op 7 mei 1966. Haar eerste wedstrijd, die ze speelde tegen Duitsland, werd met 0-1 gewonnen. Staring zou tussen 1966 en 1972 in totaal 42 interlands spelen. Tijdens het WK in 1971 is Staring aanvoerster van het team. Hockey.nl schreef een tijd geleden een mooi stuk over dit toernooi, vol foto’s en anekdotes.

Dit WK wordt van 21 augustus tot en met 1 september 1971 gespeeld en is het eerste IFWHA officieuze wereldkampioenschap. Het evenement vindt plaats in Auckland (Nieuw-Zeeland). De Nederlandse dames spelen verschillende wedstrijden als voorbereiding op het toernooi. Tijdens deze reeks wedstrijden weten ze voor het eerst in de geschiedenis Engeland te verslaan. Dankzij 2 overwinningen en een gelijkspel tegen de Verenigde Staten plaatst Nederland zich voor de finalepoule. Hierin spelen de Oranje Dames 2 keer gelijk en verslaan ze Australië. Door deze resultaten wint Nederland het toernooi. Staring mag als captain de beker omhoog houden!

Aansluitend op haar internationale carrière, die in 1972 met een overwinning op Argentinië ten einde komt, wordt Anneke Staring commissaris in het Districtsbestuur Noord-Holland. Deze functie bekleedt zij tot 1977. In 1976 en 1977 is Anneke Staring, naast haar functie voor het district Noord-Holland, ook als commissaris lid van het Bondsbestuur.

In 1974 benoemt de KNHB Anneke Staring tot Lid van Verdienste vanwege al haar inspanningen voor de hockeysport.
Bestuur en medewerkers van de KNHB wensen de familie en (hockey)vrienden van Anneke Staring veel sterkte.

Deel deze pagina