Lid van Verdienste Nico Kooij overleden

Lid van Verdienste Nico Kooij overleden

Op 20 juli is KNHB Lid van Verdienste en houder van de Erepenning Nico Kooij overleden. Nico Kooij was al langere tijd ziek.

Nico, een echte Kampong-man, was vele jaren betrokken bij de hockeysport. Bij ‘zijn cluppie’ in Utrecht was hij in heel veel verschillende functies actief. Hij werd daarom benoemd to Erelid van de Kampong Federatie. Bij de KNHB maakte Nico onder andere in 1998 (WK Dames en Heren in Utrecht) en in 2014 (WK Dames en Heren in Den Haag) onderdeel uit van de organisatiecommissie. Hij coördineerde met een klein kernteam het vervoer van spelers en officials. Maar ook tijdens alle tussenliggende internationale hockey evenementen leverde Nico een bijdrage aan vervoer en transport.

Voor vele KNHB-vrijwilligers, (inter)nationale officials en spelers was Nico, samen met Pat Peters en Willem Schouten,  jarenlang het gezicht van het transport tijdens de diverse toernooien. Vanuit de cabin aan de rand van de verschillende evenementen terreinen, regelde Nico met heel veel plezier en op volstrekt unieke wijze jarenlang het transport voor vele teams en officials. De cabin waarin het transportteam actief was, werd niets voor niets omgedoopt tot ‘VogelKooij’, een benaming die bij veel mensen nog altijd een glimlach op de lippen doet toveren.

Daarnaast pakte Nico ook diverse andere klussen op. Kenmerkend bijvoorbeeld was zijn rit naar Londen in 2012 om in het Olympisch Dorp voorafgaand aan de start van de Olympische Spelen diverse hockeymaterialen af te leveren. Nico Kooij ontving vanwege zijn inzet voor de KNHB in 2000 de Erepenning van de KNHB en werd in 2014 benoemd tot Lid van Verdienste. Op 20 juli overleed hij op 73-jarige leeftijd in Duitsland, het land waar hij al enkele jaren woonde.

Bestuur en medewerkers van de KNHB wensen zijn partner, familie en (hockey)vrienden veel sterkte toe.

Deel deze pagina