Meld je aan voor het lokale sportcampagneteam in jouw gemeente!

Meld je aan voor het lokale sportcampagneteam in jouw gemeente!

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ook voor de sport een belangrijk moment, want de keuzes van de nieuwe gemeentebesturen hebben invloed op het lokale sport- en beweegaanbod. Daarom zijn we op zoek naar sportliefhebbers met gevoel voor politiek die als vrijwilliger de lokale sportcampagne in hun gemeente willen opzetten. Iets voor jou? Meld je dan nu aan voor het lokale sportcampagneteam van jouw gemeente via www.sportcampage.nl.

Doel sportcampagne gemeenteraadsverkiezingen 2022
De sportcampagne heeft als doel lokale politieke partijen zo goed mogelijk te informeren over de kracht van sport, zodat sport en bewegen in zo veel mogelijk gemeentes hoog op de politieke agenda komt te staan. De lokale sportcampagneteams voeren de campagne in hun eigen gemeente uit. Dat houdt in dat je samen met je teamgenoten politieke partijen voorziet van input voor hun verkiezingsprogramma, in aanloop naar de verkiezingen een werkbezoek of sportdebat organiseert en je na de verkiezingen het nieuwe College van B&W informeert over het belang van sport en bewegen in een nieuw collegeakkoord.

Ondersteuning bij de organisatie
Bij het uitvoeren van de lokale sportcampagne in jouw gemeente sta je er niet alleen voor. Je ontvangt feiten en cijfers over sport en bewegen en handvatten voor het organiseren van een succesvol debat of werkbezoek. Er vinden (online) bijeenkomsten plaats waar lokale campagneteams ervaringen met elkaar kunnen delen en waar tips worden uitgewisseld voor een succesvolle campagne. Ook word je in iedere fase van de sportcampagne meegenomen in het vak van belangenbehartiging.

Iets voor jou? Meld je nu aan!
Als lid van een lokaal sportcampagneteam ben je de verbinder tussen de lokale sport en de lokale politiek. Ben jij een aanpakker die goed kan organiseren en zich thuis voelt in de wereld van sport en de politiek? Meld je dan aan via www.sportcampagne.nl.

Sportcampagneteam NL
De lokale sportcampagneteams worden ondersteund door het Sportcampagneteam NL. Een samenwerking van sportbonden, NOC*NSF, Vereniging Sport & Gemeenten, Platform Ondernemende Sportaanbieders en Sportkracht12, met medewerking van Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Mulier Instituut.

Deel deze pagina