Nederlands Elftal Dames is olympisch kampioen!

Nederlands Elftal Dames is olympisch kampioen!

Tijdens de Olympische Spelen in Tokio heeft het Nederlands Elftal Dames goud gewonnen. Nederland speelde een geweldig toernooi en won alle wedstrijden. In de finale waren ze te sterk voor het team van Argentinië.

In het  Oi Hockey Stadium kwam het team van bondscoach Alyson Annan halverwege het tweede kwart op voorsprong. Ze wisten dit snel uit te bouwen tot 3-0. Net voor de rust maakte Argentinië via een strafcorner een tegengoal. Na de rust wisten beide teams niet meer te scoren en won Nederland de wedstrijd uiteindelijk met 3-1.

Het is de vierde keer dat het Nederlands Elftal Dames goud wint tijdens de Olympische Spelen. Bij de vorige editie in Rio de Janeiro (2016) wonnen de dames het zilver.

Het bestuur en de medewerkers van de KNHB zijn enorm trots en feliciteren de speelsters en staf met deze fantastische prestatie!

Alle wedstrijdverslagen, interviews en foto’s vind je op hockey.nl. Wil je op de hoogte blijven van OranjeHockey of ander hockeynieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Deel deze pagina