Nieuw: Podje Hockey - de podcast van de KNHB

Nieuw: Podje Hockey - de podcast van de KNHB

Heb je een functie op of om het hockeyveld? Dan hebben we de ultieme bron van inspiratie voor je: Podje Hockey – de podcast van de KNHB. Hierin hoor je alles wat je moet weten over training, coaching, arbitrage en technisch management.

1e aflevering met Alyson Annan en Thijs van Dam

Op 27 mei 2021 trappen we af met de eerste aflevering van Podje Hockey. Bondscoach Alyson Annan en international Thijs van Dam schuiven bij host Sascha van den Wall Bake aan om te praten over hun voorbereiding op de Europese Kampioenschappen. Elke laatste donderdag van de maand verschijnt een nieuwe aflevering van Podje Hockey op Spotify of andere podcastplatforms.

Opbouw podcast

Podje Hockey is net zo opgebouwd als een hockeywedstrijd. In 2 helften, oftewel afleveringen, bespreken we 1 thema. Beide afleveringen hebben een andere invalshoek: aflevering 1 gaat bijvoorbeeld over tophockey en aflevering 2 over breedtehockey. Elke aflevering bestaat uit 2 kwarten van 17,5 minuut. Verder hebben we een paar vaste rubrieken:

  • Rust – de gasten delen hun mooiste hockeyherinnering
  • Shoot-out – de gasten delen hun kernboodschap in maximaal 8 seconden
  • Cooling down – de gasten tippen luisteraars

Vervolg op Hockeyvisie

De afgelopen 10 jaar deelden we elke maand een nieuwe Hockeyvisie over training, coaching en arbitrage. Deze Hockeyvisies bestonden uit een monoloog en verschenen altijd als geschreven tekst. Om te kijken of dit aantrekkelijker is als podcast, hebben we onder een selecte groep een pilot gehouden. Omdat deze pilot goed ontvangen werd, hebben we besloten door te gaan met de podcast. Met een nieuwe naam: Podje Hockey!

Deel deze pagina