NK Zaalhockey 2022

NK Zaalhockey 2022

Op zaterdag 29 januari vindt de ontknoping plaats in de Hoofdklasse Zaal. In Topsportcentrum Rotterdam strijden de twee beste teams bij zowel de dames als heren om de titel Nederlands Kampioen. De strijd bij de dames gaat tussen Hurley en Den Bosch. De finale bij de heren wordt gespeeld door Pinoké en HDM.

Wedstrijdprogramma

Het wedstrijdprogramma ziet er als volgt uit.

13.30 uur Hurley D1 – Den Bosch D1
14.40 uur Prijsuitreiking Dames
16.00 uur Pinoké H1 – HDM H1
17.10 uur Prijsuitreiking Heren

Speelduur 2 x 20 minuten met 3 minuten rust. Bij gelijke stand na reguliere speeltijd direct shoot-outs.

Publiek

Met ingang van 26 januari is publiek toegestaan bij sportwedstrijden. Dit betekent dat de finales van het NK Zaalhockey 2022 gespeeld mogen worden met publiek. Hierbij moeten we nog wel rekening houden met 1,5 meter afstand tussen de verschillende huishoudens. Hierdoor is het aantal zitplaatsen beperkt.

Om deze reden heeft de KNHB in overleg met de betrokken verenigingen besloten de zitplaatsen gelijkmatig te verdelen over de teams die deelnemen aan de finales. Ditzelfde geldt voor de nacompetitie die op zondag 30 januari gespeeld wordt in Den Haag.

Toegang alleen voor genodigden betrokken verenigingen
De wedstrijden van 29 januari in Rotterdam en 30 januari in Den Haag zijn daarom uitsluitend toegankelijk voor personen die door de verenigingen zijn uitgenodigd. Bij de ingang vindt controle plaats, dus het is niet mogelijk om spontaan binnen te lopen om de wedstrijden te kijken.

Parkeren Rotterdam
Parkeren kan gratis bij het Topsportcentrum Rotterdam. Omdat een deel van het parkeerterrein is gereserveerd voor de GGD is het aantal plaatsen echter beperkt. Als het parkeerterrein van het Topsportcentrum vol is, parkeer dan op het openbare parkeerterrein naast de McDonalds, aangegeven als P+R Noorderhelling.

Volg finales NK Zaalhockey via de livestream

De finales van het NK Zaalhockey 2022 zijn LIVE te volgen via de livestream op hockey.nl/live, in de hockey.nl-app en via het YouTube-kanaal van hockey.nl. Ben je niet in de gelegenheid om live te kijken? Dan kun je alle duels naderhand terugkijken op hockey.nl. Wil je wel live de tussenstanden en doelpuntenmakers ontvangen? Zet dan de pushnotificaties aan in de hockey.nl app.

Nacompetitie Hoofdklasse Zaal

Op zondag 30 januari vindt in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag de nacompetitie van de Hoofdklasse Zaal plaats.

Het wedstrijdprogramma van deze dag ziet er als volgt uit:

11.00 uur Ring Pass Delft D1 –  Bloemendaal D1
12.00 uur Kampong H1 –  Bloemendaal H1
13.00 uur Laren D1 – Ring Pass Delft D1
14.00 uur Schaerweijde H1 – Kampong H1
15.00 uur Bloemendaal D1 – Laren D1
16.10 uur Bloemendaal H1 – Schaerweijde H1

De wedstrijden worden in een drieluik gespeeld. De twee beste teams spelen ook volgend jaar in de Hoofdklasse Zaalhockey. De nummer 3 degradeert naar de districtscompetitie.

 

Deel deze pagina