Ontwerp je eigen communicatie-uitingen met de nieuwe online tool Clubdesigns

Ontwerp je eigen communicatie-uitingen met de nieuwe online tool Clubdesigns

Wanneer je een evenement op je vereniging organiseert, bijvoorbeeld een toernooi of een feest, dan wil je daar graag een mooie poster of flyer voor maken die je kunt verspreiden. Ook als je een campagne wilt opstarten voor bijvoorbeeld het werven van nieuwe leden of vrijwilligers is het fijn als je daar mooie ontwerpen bij kunt maken om die campagne te promoten. Niet iedere vereniging beschikt echter over een handige vormgever die zo’n poster, flyer of ander campagnemateriaal voor je kan maken. Het zelf ontwerpen van uitingen is erg tijdrovend en levert niet altijd het gewenste resultaat op.

Clubdesigns

Daarom bieden we hockeyverenigingen nu toegang tot de gloednieuwe online tool ‘Clubdesigns‘. Hier kun je gebruik maken van tientallen ontwerpen voor posters, flyers, visuals voor social media, narrowcasting en roll-up banieren. De templates van de ontwerpen zijn zo opgebouwd dat iedere club deze op maat kan maken met eigen inhoud en uitstraling. Zo kunnen kleuren, foto’s en teksten naar wens worden ingesteld. Ook kunnen het clublogo of de logo’s van sponsoren erin verwerkt worden. Verenigingen die zelf niet over passend beeldmateriaal beschikken kunnen gebruikmaken van een bibliotheek met stockfoto’s.

Clubdesigns is een initiatief van de vijf sportbonden die gevestigd zijn in DeWeerelt van Sport in Utrecht: de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB), Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), Watersportverbond en Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). De verenigingen die onder deze bonden vallen kunnen de tool kosteloos gebruiken om hun communicatiemiddelen mee te ontwerpen. Voor ieder van de vijf sporttakken is een eigen sportspecifieke omgeving ontwikkeld. NOC*NSF is eveneens aangesloten op de samenwerking en gaan hun campagnemateriaal via Clubdesigns aanbieden. Daarnaast hebben ze een eigen kanaal, waardoor ook andere verenigingen van de tool kunnen profiteren.

Hoe werkt het

Hockeyverenigingen kunnen in hun verenigingssysteem (LISA of AllUnited) één of meerdere personen koppelen aan de KNHB Functie ‘Clubdesigns’. Daarmee krijg je toegang tot de tool. Op de website hockey.clubdesigns.nl kun je vervolgens inloggen met je hockey- of je verenigingsaccount. Eenmaal in de tool kun je een ontwerp kiezen. Van ieder ontwerp zijn meerdere varianten beschikbaar. Op deze manier kun je variëren in de uitstraling van je uitingen, maar je kunt er ook voor kiezen een specifieke lijn vast te houden. Hoe dan ook: ieder ontwerp ziet er professioneel uit.

Let op: als je iemand hebt gekoppeld aan de functie, dan duurt het een werkdag voordat je toegang is geregeld. 

Je kunt verschillende elementen in de ontwerpen aanpassen. Als je tevreden bent, dan kun je je ontwerp downloaden als PDF of direct door naar het bestellen van drukwerk. De tool is eenvoudig in gebruik en door middel van stappen doorloop je het proces van ontwerp naar bestelling. Voor iedereen die aan de slag gaat met Clubdesigns is een handleiding beschikbaar om je op weg te helpen.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we een uitgebreide handleiding gemaakt. Heb je nog vragen? Stel ze gerust via knhb@knhb.nl

Deel deze pagina