Oud-internationaal scheidsrechter Rob Lathouwers overleden

Oud-internationaal scheidsrechter Rob Lathouwers overleden

De KNHB ontving het verdrietige bericht dat oud-internationaal scheidsrechter Rob Lathouwers afgelopen maandag 30 augustus aan een hartstilstand is overleden.

Rob floot jarenlang in de Hoofdklasse en was van 1980 – 1994 internationaal scheidsrechter. Op Peter von Reth na is Rob nog altijd de scheidsrechter met de meeste interlands op zijn naam. Hij floot op twee Olympische Spelen (1984 in Los Angeles en 1988 in Seoul) en mocht maar liefst achtmaal tijdens de Champions Trophy op het veld optreden als scheidsrechter. De WK van 1994 in Sydney was het laatste internationale toernooi waarop Rob actief was.

Rob Lathouwers in actie

Het noemen van de naam Rob Lathouwers roept direct vele herinneringen en verhalen op bij de spelers en scheidsrechters uit zijn tijd. Rob was een echte topscheidsrechter die op het veld contact maakte met de spelers en situaties meer met grappen of opmerkingen, dan met kaarten probeerde op te lossen. Na zijn actieve carrière was Rob als lid van MOP nog actief. Daarnaast droeg hij op verschillende manieren bij aan het hockey in het door hem zo geliefde Pakistan. Zo stelde hij ooit een All Star-team samen in het kader van  The revival of Hockey in Pakistan.

We zullen Rob langs de velden moeten missen, maar gelukkig blijven de vele mooie verhalen over hem bestaan. Medewerkers en bestuur van de KNHB wensen de familie van Rob en zijn (hockey)vrienden in binnen- en buitenland heel veel sterkte toe met dit verlies.

Rob Lathouwers (staand, uiterst rechts) op de foto met het Nederlands Elftal Heren en staf.

Deel deze pagina