Oud Olympisch Umpires Manager en topscheidsrechter Philip Schellekens ontvangt een lintje

Oud Olympisch Umpires Manager en topscheidsrechter Philip Schellekens ontvangt een lintje

Zaterdag 29 juni is Philip Schellekens tijdens de rust van de FIH Pro Leaguewedstrijd België – Groot-Brittannië (Dames) koninklijk onderscheiden. Schellekens, al jarenlang actief als Umpires Manager en scheidsrechterscoach, en daarvoor als scheidsrechter voor de wereldbond FIH, EuroHockey en de KNHB, werd benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau en ontving de versierselen uit handen van locoburgemeester van Eekelen van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Philip Schellekens is ruim 20 jaar lang actief geweest als één van de topscheidsrechters binnen Nederland en vervolgens over de hele wereld met als hoogtepunten het fluiten tijdens twee WK’s Zaalhockey en drie Champions Trophies. Tijdens het 1e WK Zaal ooit, floot Philip de finale. Na het stoppen als scheidsrechter is Philip gestart als scheidsrechterscoach en ook op dit gebied heeft hij zich internationaal tot op het hoogste niveau ingezet als Umpires Manager. Met twee Olympische Spelen als topprestaties (Londen en Tokyo).

Naast zijn optreden als scheidsrechter/scheidsrechterscoach heeft Philip ook zitting gehad in diverse commissies en werkgroepen en zet hij zich nog steeds elke dag in voor het verbeteren van de hockeyarbitrage binnen Nederland en de rest van de wereld.

Deel deze pagina