Pat Peters en Willem Schouten ontvangen onderscheiding

Pat Peters en Willem Schouten ontvangen onderscheiding

Al 25 jaar behoren Pat Peters en Willem Schouten tot de vaste en uitermate betrouwbare vrijwilligers van de KNHB. Sinds het WK Hockey van 1998 in het Galgenwaard stadion in Utrecht zijn zij beiden betrokken bij de organisatie van onze internationale hockey-evenementen. Een kwart eeuw zijn zij het gezicht voor de KNHB bij het transport en de hotels voor buitenlandse teams en officials van FIH of EHF.

Pat Peters heeft zich altijd op onnavolgbare wijze ontfermd over het vervoer en de hotels voor de teams en officials. Overdag regelt ze alles en ’s avonds tot in de kleine uurtjes maakt ze de schema’s voor de volgende dag! Vanuit haar mobiele kantoor dat gekscherend ‘Pat Place’ wordt genoemd, wordt alles geruisloos geregeld en gecoördineerd.

Willem Schouten is de stille, hardwerkende en altijd vrolijke man die de onvoorwaardelijke steun en toeverlaat is van eerst wijlen Nico Kooij en nu van Pat Peters. Willem weet alle in & outs van Schiphol. Iedere aankomende en vertrekkende vlucht weet hij uit zijn hoofd en hij begeleidt de officials naar de juiste plekken. Al vele weken voor het evenement is hij samen met Pat bezig om alles in goede banen te leiden.

Als teken van enorme waardering voor de inzet van beide vrijwilligers heeft de KNHB besloten aan Willem Schouten de Erepenning van de KNHB uit te reiken. Pat Peters, aan wie in 2014 de Erepenning is uitgereikt, werd benoemd tot Lid van Verdienste van de KNHB.

Deel deze pagina