Poule-indelingen Landelijke Topklasse en Subtopklasse O18 en O16 jeugd seizoen 2024-2025

Poule-indelingen Landelijke Topklasse en Subtopklasse O18 en O16 jeugd seizoen 2024-2025

De competitieleiding van de KNHB heeft de poule-indelingen van de Landelijke Topklasse en Subtopklasse O18 en O16 jeugd voor het seizoen 2024-2025 gepubliceerd.

De Landelijke Topklasse en Subtopklasse starten sinds het seizoen 2019-2020 met een landelijk ingerichte voorcompetitie. Meer informatie over deze opzet lees je hier.

De poule-indelingen zijn als volgt tot stand gekomen:

  • Elk team in Nederland is halverwege juni ingeschreven. De verenigingen hebben daarbij aangegeven vanuit welke teams de spelers komen voor het nieuwe gevormde team. Op basis van deze aantallen en de prestaties van deze spelers van het voorgaande seizoen, heeft elk team een rating gekregen.
  • Op basis van de ratingwaarden van de teams is bepaald welke teams uitkomen in de Landelijke Topklasse en Subtopklasse. Hoe dat precies in zijn werkt gaat, lees je in het document Procedure rating 2024-2025.
  • De teams zijn vervolgens op basis van een “slangverdeling” in de poules geplaatst. Dat wil zeggen; de sterkste in een poule, de op een na sterkste in de volgende poule, et cetera.
  • Om de grootste reisafstanden te voorkomen, wordt zowel in de Landelijke Topklasse en Subtopklasse deze slangverdeling niet altijd volledig gevolgd. De Topklasse wordt vrijwel helemaal op slang ingedeeld, waarbij alleen de extreme reisafstanden, zoals Groningen-Maastricht, worden gecorrigeerd. Bij de Landelijke subtopklasse wordt de slangverdeling geoptimaliseerd, waarbij de rating altijd leidend is en vervolgens ook naar de (extreme) reisafstanden wordt gekeken. De poules zijn wat betreft sterkte op basis van rating nagenoeg allemaal even sterk.

De indelingen van de poules kun je hieronder downloaden.

Bij vragen kunnen de wedstrijdsecretarissen van de vereniging contact zoeken via competitie@knhb.nl.

Deel deze pagina