Poule-indelingen O18-jeugd reguliere competitie seizoen 2023-2024

Poule-indelingen O18-jeugd reguliere competitie seizoen 2023-2024

De Competitieleiding van de KNHB heeft de poule-indelingen en wedstrijdprogramma’s van de reguliere Landelijke en Super competitie O18-jeugd gepubliceerd voor seizoen 2023-2024.

De poule-indeling van de Landelijke Subtopklasse wordt echter pas volgende week gepubliceerd, aangezien er komend weekend nog wedstrijden op de planning staan die van invloed kunnen zijn op deze klasse.

Indeling Landelijke en Super competitie O18-jeugd

Na de gespeelde voorcompetitie is op basis van de eindstanden en de promotie- en degradatieregeling bepaald wie Landelijk, Super en Subtopklasse speelt. De volledige promotie- en degradatieregeling is hier te vinden.

De poule-indelingen zijn als volgt tot stand gekomen:

  • De Landelijke poules zijn volledig ingedeeld o.b.v. rating en van een “slangverdeling”. Dat wil zeggen de sterkste in een poule, de op één na sterkste in de volgende poule, et cetera.
  • Op basis van input van voorgaand seizoen en om de grootste reisafstanden te voorkomen, is in de Super O18 competitie deze slangverdeling niet volledig gevolgd. Teams worden maximaal 2 posities naar links of rechts in die slang geplaatst om zo qua sterkte nog steeds poules te creëren die nagenoeg gelijk zijn, maar waarbij wel extreme reisafstanden zoals Groningen-Maastricht worden voorkomen.

De indelingen van de poules kun je hieronder downloaden. De wedstrijden zijn ingelezen in het Match Center en zijn te zien op knhb.nl, hockey.nl en in de hockey.nl app.

Bij vragen kunnen de wedstrijdsecretarissen van de vereniging contact zoeken via competitie@knhb.nl.

Deel deze pagina