KNHB biedt hockeyverenigingen regenboogvlag aan

KNHB biedt hockeyverenigingen regenboogvlag aan

Onlangs vertelde Anne Veenendaal, keepster van AH&BC en het Nederlands Elftal Dames, in de podcast Podje Hockey (Hockey overal van iedereen #1) zich direct welkom te voelen op hockeyverenigingen waar een regenboogvlag hangt. Zij is ongetwijfeld niet de enige die dit zo ervaart. En vanzelfsprekend zou iedereen zich op de vereniging en in de sport welkom moeten voelen.

De KNHB streeft ernaar dat meer mensen in Nederland Hockeyland in een veilige omgeving kunnen en willen hockeyen. Wij zijn van mening dat de toegankelijkheid van een sport niet beperkt zou mogen worden op basis van diversiteitskenmerken. Jezelf kunnen zijn ongeacht je seksuele geaardheid, genderidentiteit, cultuur, maar ook leeftijd, religie, etniciteit, achtergrond, opleiding, beperking of huidskleur is ontzettend belangrijk.

Als sportbond en verenigingen hebben we een belangrijke rol om mensen een welkom gevoel te geven. Bewustwording rondom dit thema en zichtbaarheid op de verenigingen zijn hierbij cruciaal. Daarom stellen we als hockeybond voor iedere hockeyclub een regenboogvlag beschikbaar. Om precies te zijn de Intersekse progress vlag. Deze vlag bevat regenboogkleuren maar met vijf nieuwe kleuren. De drie kleuren van de transgender gemeenschap (lichtblauwe, lichtroze en wit) en een zwarte en bruine baan om de mensen van kleuren in deze community te vertegenwoordigen. Het gele vlak met een paarse cirkel in het midden vertegenwoordigt de mensen met intersekse-eigenschappen. Dit houdt in dat een lichaam zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken toont.

Door de vlag beschikbaar te stellen vragen we alle hockeyverenigingen in Nederland om structureel aandacht te geven aan het creëren van een inclusieve hockeyomgeving waarin iedereen zich thuis voelt.

Het bestellen van de gratis regenboogvlag was mogelijk tot 24 oktober. Inschrijven is nu niet meer mogelijk.

 

Deel deze pagina