Reinoud Imhof benoemd tot Erelid KNHB

Reinoud Imhof benoemd tot Erelid KNHB

Aftredend KNHB-bestuurslid Reinoud Imhof is op 23 juni 2018 op voordracht van het bondsbestuur door de Algemene Vergadering benoemd tot Erelid van de KNHB.

Imhof bekleedde sinds 2009 in het bondsbestuur de functie van secretaris. Bovendien was hij tot 2017 Commissaris van het Districtsbestuur Zuid-Holland en vanaf 2017 Commissaris van het Districtsbestuur Zuid Nederland.

Voorzitter Erik Cornelissen sprak de afscheidnemende secretaris tijdens de vergadering toe:

“Je begon negen jaar geleden in een zeer ervaren bestuur, en had zelf op dat moment minder ervaring met het besturen binnen de hockeywereld. Maar dat heb je je heel snel eigen gemaakt. Met je groot gevoel voor recht en rechtvaardigheid was jij bijvoorbeeld degene die de afgelopen jaren vanuit het bestuur alle tuchtprocedures en reglementen in de gaten hield en samen met het bureau in goede banen leidde. Je was het ook die de governance regels opstelde waarnaar wij nu als KNHB bestuur en organisatie handelen. Juist die regels maken dat je na negen jaar moet aftreden omdat de door jou ingestelde maximale termijn er nu op zit.”

Cornelissen vervolgde: “Je hebt je met heel veel passie en enthousiasme ingezet voor onze sport en onze verenigingen. Wat veel mensen misschien niet weten, en jou typeert, is dat je ook als scheidsrechter onder andere jaarlijks actief bent bij de wedstrijden tijdens het onderlinge kampioenschap voor bondsscheidsrechters.” Met een glimlach voegde Cornelissen daar nog aan toe: “Dat zijn misschien wel de allermoeilijkste wedstrijden om te fluiten. En jij doet dat met verve. Reinoud, we gaan je kennis en jou als persoon missen in het bestuur. We blijven je gelukkig vast zien langs de lijn en danken je voor alles wat je voor onze mooie sport hebt betekend.”

Imhof, die blij verrast was met zijn benoeming, gaf in zijn dankwoord aan met heel veel plezier zijn functie te hebben bekleed. De samenwerking met de verenigingsvertegenwoordigers en het bondsbureau heeft hij altijd als zeer prettig ervaren. Tot slot gaf het nieuwe erelid van de KNHB met een knipoog aan dat hij de jaarlijkse wedstrijden tussen de bondsscheidsrechters zeker wil blijven fluiten.

Deel deze pagina