Samenwerking KNHB en Federatie Nederland Hockey Masters

Samenwerking KNHB en Federatie Nederland Hockey Masters

Onlangs hebben Masters Hockey Nederland (MHN), de Nederlandse Dames Hockey Club ‘De VijfenVijftig Plussers’ en de Nederlandse Hockeyclub ‘De Zestigplussers’ onder gezamenlijke vlag van ‘Federatie Nederland Hockey Masters’ een samenwerkingsverband met de KNHB ondertekend. De drie verenigingen waren als bijzondere vereniging al verbonden aan de KNHB. Maar met deze vernieuwde samenwerking willen de partijen meer structuur en aandacht genereren voor de actieve hockeyer vanaf 35 jaar, internationaal, als ook vanaf 55 jaar internationaal en nationaal. Het aanbod hockeyactiviteiten van de drie verenigingen is breed. De hockeyers van deze verenigingen spelen zowel nationaal als internationaal veel wedstrijden en zijn een goed voorbeeld van ‘Een leven lang hockey’.

De vier partijen zijn verheugd met deze samenwerking

Erik Gerritsen, directeur van de KNHB: “De samenwerking met deze verenigingen is een belangrijke stap om nog beter te laten zien dat hockey een sport is die van jong tot oud beoefend kan worden. En dat we ook internationaal actief kunnen zijn op latere leeftijd. We willen de verenigingen nog meer ondersteunen in het aanbieden van verschillende hockeyvormen.”

Geerte Vinke, voorzitter ‘De VijfenVijftig Plussers’: “Hockeyen op prestatieve en recreatieve wijze overstijgt alle leeftijden, is genderneutraal en is gebaat bij een goede samenwerking tussen de 3 verenigingen en de KNHB!”

Voorzitter van ‘De Zestigplussers’ Marius van Huijstee vult aan: “Onze slogan ‘Masters met een Toekomst’ verwijst er naar dat veteranen – of ze nu 35 of 75 jaar zijn – nog volop vitaal zijn en een toekomst met hockey voor zich hebben. In die zin zijn wij het bewijs voor Een leven lang hockey.”

Petra Lambert, voorzitter van MHN: “Fit blijven en genieten. Internationale sport is ook in je tweede jeugd fantastisch om te beleven. Het houdt je jong en scherp.”

Voorzitter van de Federatie Nederland Hockey Masters, Maarten van Rijn: “De samenwerking tussen de drie verenigingen en de KNHB geeft het internationale Master Hockey in Nederland een ‘boost’.”

Meer aandacht voor activiteiten

Door de samenwerking komt er meer aandacht voor de activiteiten die de verenigingen organiseren en zal de KNHB hen meer ondersteunen bij de organisatie hiervan. Voor hockeyers in deze leeftijdscategorie komen er op deze manier meer mogelijkheden bij om langer met veel plezier te kunnen genieten van de hockeysport.

Meer informatie

Meer informatie over de verenigingen vind je via op hun website: Masters Hockey Nederland, Nederlandse Dames Hockey Club “De VijfenVijftig Plussers, Nederlandse Hockeyclub “De Zestigplussers).

 

Deel deze pagina