Stand van zaken hockeyaanbod Jongste Jeugd

Stand van zaken hockeyaanbod Jongste Jeugd

Het zaalseizoen staat voor de deur en dat betekent dat een groot deel van de jongste jeugd het veld verruilt voor de zaal. Een mooi moment om vooruit te kijken naar het zaalseizoen maar ook om terug te kijken naar de eerste seizoenshelft op het veld.

Zaalhockey seizoen 2023-2024

Speelregels zaal O9 en O10
Speciaal voor de zaal hebben wij voor de O9 en O10 een one-pager gemaakt met daarin de speelregels. Hierin lees je dat voor beide categorieën de speelregels bij een overtreding in de cirkel gelijk getrokken zijn met de speelregels op het veld.

Je vindt alle speelregels voor de Jongste Jeugd op knhb.nl/jongstejeugd.

Rol speelgebeleider
Niet anders dan op het veld geldt dat kinderen ook in de zaal plezier hebben en zich kunnen ontwikkelen. De speelbegeleider heeft daarom een faciliterende rol waarbij hij of zij de kinderen zoveel mogelijk laat spelen en zorgt voor een veilig spelverloop. We hebben de belangrijkste zaken over de rol van de speelbegeleider in de zaal samengevat in een one-pager. Ook deze one-pager vind je op knhb.nl/jongstejeugd.

Veldhockey seizoen 2023-2024

Evaluatie pilot 9×9
Bij de start van het seizoen zijn we samen met verenigingen in de districten Noord en Oost Nederland een pilot gestart waarbij de O12 9×9 speelt. Van veel clubs hebben we positieve reacties ontvangen. We zijn alle input momenteel aan het verzamelen. Voor de start van de tweede seizoenshelft zullen we de resultaten met jullie delen.

Seizoen 2024-2025
Mocht jouw vereniging aankomend seizoen willen deelnemen aan een 9×9 competitie bij de O12 categorie, neem dan contact op met de competitieleiding van jouw district. Dan gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Heb je vragen over de jongste jeugd en staat het antwoord op je vraag niet op knhb.nl/jongstejeugd laat het ons weten via de competitieleider van jouw district.

Deel deze pagina