Tuchtcommissie KNHB stelt onderzoek in naar Tilburg H1 – Kampong H1

Tuchtcommissie KNHB stelt onderzoek in naar Tilburg H1 – Kampong H1

Het Bondsbestuur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft besloten een zaak aanhangig te maken bij de onafhankelijke tuchtcommissie van de KNHB. De zaak is gericht op de wedstrijd Tilburg Heren 1 – Kampong Heren 1 van vrijdagavond 25 september.

Het Bondsbestuur heeft vanuit diverse bronnen signalen ontvangen dat tijdens deze wedstrijd wellicht een niet-speelgerechtigde speler heeft meegespeeld. Het betreft een speler van Kampong Heren 1. Deze speler had wellicht op basis van de coronamaatregelen van de overheid en de aanvullende bepalingen op het Bondsreglement (zoals door de KNHB opgesteld op 3 september) in quarantaine moeten zijn, waardoor hij niet speelgerechtigd was.

Het Bondsbestuur van de KNHB heeft naar aanleiding van de ontvangen informatie en verklaringen besloten een zaak aanhangig te maken bij de onafhankelijke tuchtcommissie. SV Kampong Hockey is inmiddels op de hoogte gesteld. Indien de tuchtcommissie van de KNHB na onderzoek vaststelt dat de speler inderdaad niet speelgerechtigd was, betekent dit dat op basis van de reglementen een tuchtmaatregel en/of een competitiemaatregel kan worden opgelegd.

Lopende het onderzoek doet de KNHB geen verdere inhoudelijke mededelingen over deze zaak.

Deel deze pagina