Video's met uitleg spelregels veldhockey online

Video's met uitleg spelregels veldhockey online

Op het YouTube kanaal van de KNHB vind je vanaf vandaag een afspeellijst met video’s waarin verschillende spelsituaties worden uitgelicht en waarbij bepaalde spelregels nader worden toegelicht. De video’s zijn bedoeld om spelsituaties en spelregels die complexer zijn om uit te leggen of moeilijker te interpreteren extra duiding te geven. Op deze manier wordt de spelregelkennis onder alle scheidsrechters in Nederland vergroot. Of je nu net begonnen bent of al jarenlang ervaring hebt met het fluiten van wedstrijden, de video’s zijn voor iedereen nuttig. En niet alleen scheidsrechters profiteren ervan. Meer kennis van de regels is net zo handig voor spelers, coaches en toeschouwers.

Verenigingen kunnen de video’s ook gebruiken in hun scheidsrechterscursussen om startende scheidsrechters beter op weg te helpen. Veel clubs begeleiden hun nieuwe scheidsrechters al heel goed. Met de video’s kunnen nog meer verenigingen hun begeleiding beter organiseren. Zo tillen we het niveau van de spelregelkennis en de arbitrage over de gehele breedte naar een hoger niveau.

De afspeellijst die nu is gepubliceerd bevat video’s in over de spelregels van het veldhockey. Volgende maand wordt een tweede afspeellijst toegevoegd met video’s waarin verschillende spelsituaties uit het zaalhockey worden belicht.

Deel deze pagina