Video's met uitleg spelregels zaalhockey online

Video's met uitleg spelregels zaalhockey online

Vandaag is de YouTube afspeellijst met handige video’s gepubliceerd waarin verschillende spelsituaties en spelregels van het zaalhockey worden uitgelicht en uitgelegd. Eerder dit seizoen publiceerden we een afspeellijst waar video’s over de veldhockey regels aan bod komen.

Beide afspeellijsten zijn bedoeld om spelsituaties en spelregels die complexer zijn om uit te leggen of moeilijker te interpreteren extra duiding te geven. Op deze manier wordt de spelregelkennis onder alle scheidsrechters in Nederland vergroot. Of je nu net begonnen bent of al jarenlang ervaring hebt met het fluiten van wedstrijden, de video’s zijn voor iedereen nuttig. En niet alleen scheidsrechters profiteren ervan. Meer kennis van de regels is net zo handig voor spelers, coaches en toeschouwers.

Verenigingen kunnen de video’s ook gebruiken in hun scheidsrechterscursussen om startende scheidsrechters beter op weg te helpen. Veel clubs begeleiden hun nieuwe scheidsrechters al heel goed. Met de video’s kunnen nog meer verenigingen hun begeleiding beter organiseren. Zo tillen we het niveau van de spelregelkennis en de arbitrage over de gehele breedte naar een hoger niveau.

De afspeellijsten kunnen worden aangevuld met nieuwe vraagstukken. Mis je belangrijke spelsituaties in deze videoserie? Laat het ons weten via arbitrage@knhb.nl.

Ben je nog benieuwd naar de spelregelwijzigingen van het zaalhockey voor het seizoen 2019-2020? Coen van Bunge neemt ze met je door in deze handige video!

Deel deze pagina