Voldoende drinken met warm weer

Voldoende drinken met warm weer

De komende dagen verwacht het KNMI hoge temperaturen die lokaal kunnen oplopen tot 30ºC. Hoewel er momenteel geen wedstrijden worden gespeeld, adviseert de KNHB verenigingen en teams wel om rekening te houden met het zomerse weer en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Dat geldt ook voor trainingen: wanneer de trainingen doorgaan, zorg er dan voor dat trainers en hockeyers tussendoor voldoende drinken en pas ook waar nodig de intensiteit van de training aan.

Tips voor sporten met warm weer

Blijven bewegen is goed, als je in goede conditie bent en geen gezondheidsproblemen hebt. Maar overdrijf het niet en pas het sporten aan met deze warmte. Het weer kan grote invloed hebben in het ontstaan van blessures. Sport met warm weer verstandig. Wij geven verenigingen en spelers de volgende tips mee voor sporten in warm weer.

  • Drink zowel voor, tijdens als na de wedstrijd voldoende.
  • Smeer je goed in met een hoge factor zonnebrandcrème voordat je gaat sporten.
  • Pas je kleding aan de weersomstandigheden aan. Draag goede warmte- en vochtregulerende kleding. Een oplopende lichaamstemperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid zorgt voor achteruitgang van je prestaties en vergroot de kans op kramp, flauwvallen of een zonnesteek.
  • Zoek tijdens pauzes en wissels de schaduw op. Drink en koel je lichaam. Zorg voor voldoende schaduw in de dug-out en plaats zo nodig parasols/beschutting over de dug-out.
  • Luister naar je lichaam. Het kan heel goed zijn dat je bij warme omstandigheden mindere prestaties levert dan normaal, je hartslag stijgt namelijk sneller. Als je je niet lekker voelt, stop dan of neem even een pauze. Vooral ongetrainde mensen moeten er rekening mee houden dat ze waarschijnlijk minder lang of minder intensief kunnen trainen dan normaal.

Deel deze pagina