Werven van sporters met een beperking voor bestaand of nieuw sportaanbod

Werven van sporters met een beperking voor bestaand of nieuw sportaanbod

Ben je actief bij een sportclub die met aanbod voor sporters met een beperking wil beginnen of dit aanbod juist verder ontwikkelen? Hans Mater (KNHB) bespreekt in deze video met Sandra Van Wijhe-Faase (Team Sportservice provincie Utrecht) hoe je sporters met een beperking werft.

In het gesprek is onder ander aandacht voor het stappenplan ‘Samen Sporten’ van NOC*NSF. Aan de hand van deze stappen wordt het traject doorlopen om te komen tot een structureel en duurzaam sportaanbod. Sandra geeft sportclubs mee dat ze er rekening mee moeten houden dat het waarschijnlijk om een kleiner aantal sporters zal gaan dan dat sportclubs bij hun reguliere sportaanbod gewend zijn en dat het persoonlijk contact met de sporters een belangrijk uitgangspunt is. Bij het opstarten van het sportaanbod is het raadzaam om eerst contact op te nemen met de betreffende sportbond en een buurtsportcoach of regionale coördinator om de mogelijkheden te bespreken.

Is de sportclub eenmaal begonnen met het aanbod en wil het extra sporters werven? Dan is het inzetten van de huidige sporters als ambassadeurs een aanrader. Om structureel en duurzaam sportaanbod aan te bieden is het tenslotte van belang om te investeren in het kader (coaches, trainers, begeleiding) van de sportclub.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact op via info@gehandicaptensport.nl of met Hans Mater van de KNHB via hans.mater@knhb.nl.

Deel deze pagina