Jaarplan 2024

Het thema van het Jaarplan 2024 is ‘Meer sportplezier in Nederland Hockeyland‘. In 2024 willen we meer mensen laten delen in het hockeyplezier. Dit bereiken we door laagdrempelige hockeyvormen en een flexibel aanbod. Hockey moet meer een sport voor iedereen worden. De rol van de energieke vereniging is hierbij cruciaal want deze ondernemende vereniging kijkt verder dan alleen het huidige aanbod. Door een sterk en gezond tophockeymodel vieren we successen en gaan we voor het maximale resultaat. Hiermee maken we de sport zichtbaar en aantrekkelijk.

In 2024 focussen we op de groei en specifiek op de groei van de jongste jeugd en senioren 35-40 jaar. Daarnaast zorgen we voor het behoud van dat we al hebben met een duidelijke focus op de jeugd in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Het thema en de focus van het jaarplan komt terug in alle activiteiten die we als KNHB ondernemen in 2024. Hoe we dit concreet invullen is terug te vinden per thema.

Meer weten: Hockey overal van iedereen

De energieke hockeyvereniging

Een energieke hockeyvereniging werkt doelgericht aan haar doelen, met een focus die verder reikt dan alleen het huidige hockeyaanbod.

Meer weten: De energieke hockeyvereniging

Een sterk en gezond tophockeymodel

Een succesvol tophockeymodel resulteert in een ketenreactie: sterke Hoofdklasseclubs, sterke Oranje teams, toonaangevende resultaten op grote toernooien, een grotere fan base en een gezonder verdienmodel.

Meer weten: Een sterk en gezond tophockeymodel