Twan Paes

Twan Paes

Twan Paes was in de periode van 1980 tot 1995 sporttrainer/coach in de Handbaltopsport bij zowel dames- als herenteams. Zijn aanpak in de sport viel ook op in het bedrijfsleven en op die manier is hij in verschillende managementfuncties aan het werk gegaan in de Sociale en ziektekostenverzekeringen.
In 2004 heeft Twan zijn managementwerkzaamheden beëindigd en is hij zich fulltime gaan toeleggen op trainen en coachen van managers en professionals in het bedrijfsleven. Daarnaast is hij docent Verandermanagement, leiderschap en teamontwikkeling geworden op diverse business schools, met Action learning als belangrijke rode draad.
In 2006 heeft Paes, samen met Jos Grob, EMORA School of Teammanagement opgericht. De missie van EMORA is teammanagers te faciliteren en op te leiden om teams in organisaties betekenisvol resultaatgericht samen te laten werken. Alle programma’s hebben de basis van Action learning in zich. Een dominantie is hierbij weggelegd voor groepsdynamica waarbij de manager management-, leiderschaps-, coachings- en trainingsvaardigheden nodig heeft om tot resultaat te komen. Daarnaast hebben beiden de Action learning Academy opgericht. Bovendien is Paes Directeur Coaching bij het World Institute of Action learning.