Delftse Hockeyclub Hudito is 2e geworden bij de verkiezing sportaccommodatie van het jaar

Hudito is uit 68 verenigingen gedeeld 2e geworden in de race naar de prestigieuze titel Sportaccommodatie van het Jaar 2024, georganiseerd door NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Uit de 68 inschrijvingen, met dit jaar een opvallend grote diversiteit aan sporten, koos de jury genomineerden die uitblinken in visie op duurzaamheid en in creativiteit om plannen tot uitvoer te brengen. Waar in de eerste jaren voetbalverenigingen de boventoon voerden, waren dit jaar ook sporten en accommodaties als jeu de boules, hengelsport, roeien, tafeltennis, atletiek, manege, studentensportvereniging en vier multisportverenigingen in de race voor de titel.

De vakjury, bestaande uit Bert van Oostveen, directeur-bestuurder Kenniscentrum Sport & Bewegen, Irene Eijs, bestuurslid NOC*NSF, Remco Hoekman, directeur Mulier Instituut en Judith Maas, directeur SDG Nederland, constateerde dat het niveau van de inschrijvingen hoger wordt. Terwijl in de eerste jaren vooral het plaatsen van zonnepanelen en het overschakelen op LED-verlichting speerpunten waren, zetten clubs nu stappen op het gebied van multifunctionaliteit en het hergebruik van water.

Het juryrapport van Hudito luidde: 

Indrukwekkend hoe een vereniging op eigen kracht zoveel heeft weten te realiseren. En dat alles wat er gerealiseerd wordt, komt vanuit de leden en ook door de leden wordt uitgevoerd. Een perfect voorbeeld van een verenigingsdemocratie. Ook te prijzen valt de (online) communicatie over duurzaamheid en inclusiviteit.

Hudito omarmt een brede duurzame aanpak, waarbij ze niet alleen streven naar energie-effici├źntie, maar ook naar een groene, multifunctionele sportomgeving. Het herinrichtingsplan van het terrein omvat innovatieve maatregelen zoals het hergebruik van materialen, stimuleren van de biodiversiteit en het gebruik van gefilterd slootwater voor irrigatie.

Benieuwd naar het herinrichtingsplan? Klik hier.

Deel deze pagina