Flexhockey: flexibel aanbod voor senioren en veteranen (KNHB)

Verdiepingssessie Nationaal Hockeycongres 2019
Sessieleider: Frank van Barneveld (KNHB)

Flexibel hockeyaanbod is een veelgehoorde wens onder senioren. De KNHB komt daarom met flexhockey: al het niet-reguliere hockeyaanbod op één platform, voor iedereen bereikbaar. Tijdens deze verdiepingssessie vertelde Frank van Barneveld hier meer over.

Inhoud verdiepingssessie

Tijdens deze verdiepingssessie hebben we met ruim 30 vertegenwoordigers van verschillende verenigingen gesproken over de mogelijkheden om alle niet-reguliere varianten van hockey op één platform samen te brengen. Dit platform zal moeten zorgen voor betere communicatie over én bereikbaarheid van het hockeyaanbod voor de verschillende doelgroepen.  Met andere woorden: we willen een plek creëren waarop verenigingen hun aanbod kunnen etaleren en zo een groter bereik kunnen genereren. Het doel hiervan is om meer hockeyers voor de hockeysport te behouden en nieuwe hockeyers aan te trekken.

Foto: KNHB/Koen Suyk

Het huidig hockeyaanbod is goed, maar om nog meer aan de wensen en behoeften te voorzien zijn meer hockeyvormen welkom. Flexibiliteit in aanbod en vorm zijn hierin belangrijk en wenselijk vanuit de doelgroep. Samen met de verenigingen willen we het hockeyaanbod vergroten en nog passender maken.

Presentatie verdiepingssessie

De presentatie die Frank tijdens de verdiepingssessie gaf kun je hieronder downloaden:

Welk vervolg geven we aan dit thema?

De reacties, vragen en opmerkingen die we tijdens de verdiepingssessie ontvingen, geven ons het vertrouwen dat we met de ontwikkeling van een dergelijk platform inspelen op de behoeften van verenigingen.

De KNHB gaat graag het gesprek en de samenwerking aan met geïnteresseerde verenigingen. Voor dit platform is niet enkel één aanpak te gebruiken en daarom moeten we vooral samen kijken naar mogelijkheden, wensen en behoeften. Inmiddels heeft al een groot aantal verenigingen kenbaar gemaakt Flexhockeyaanbod te hebben. Daarom gaan we nu eerst al het huidige aanbod in kaart brengen. Tegelijkertijd wordt er ook gekeken naar de ontwikkeling van een platform, dat moet aansluiten op de wensen en behoeften van zowel de verenigingen als de geïnteresseerde senioren en veteranen.

Vragen?

Voor vragen over dit onderwerp kun je contact opnemen met Frank van Barneveld, Senior medewerker Doelgroepen, frank.van.barneveld@knhb.nl.

Deel deze pagina