De VODW Zomercompetitie: bedrijfshockey in de zomermaanden

Het bedrijfshockeytoernooi de Zomercompetitie vindt al enkele jaren plaats in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en is inmiddels niet meer weg te denken uit de sportieve kalender van vele bedrijven. In teams van zes spelen zij op de donderdagavond een competitie tegen elkaar. Met iedere week een DJ en tijdens de finaledag een groot feest is de Zomercompetitie een uniek netwerkevenement voor bedrijven om de teamspirit te vergroten.

De KNHB, VODW en de Zomercompetitie (organisator van het gelijknamige evenement) willen meer bedrijven laten deelnemen aan deze competitie en zetten zich daar met ingang van seizoen 2018 gezamenlijk voor in. De KNHB ziet de Zomercompetitie als een mooie aanvulling op de bedrijfshockeycompetitie van de maandagavond, die al twintig jaar wordt gespeeld. Deze 11 tegen 11 competitie, waar bijna 250 teams aan deelnemen, vindt plaats in de maanden september tot juni. Met de komst van de Zomercompetitie biedt de KNHB nu gedurende het hele jaar bedrijfshockey aan.

Voor meer informatie over de VODW Zomercompetitie kun je contact opnemen met Frank van Barneveld, senior medewerker Doelgroepen, via bedrijfshockey@knhb.nl.

Veelgestelde vragen

VODW Zomercompetitie

Waarom kiest de KNHB voor deze samenwerking?

We zien als KNHB dat steeds meer sporters kiezen voor een flexibel sportaanbod. Daarnaast willen we ‘Een leven lang hockey’ aanbieden. Met deze samenwerking kunnen we inspelen op de behoefte om flexibel aanbod te creëren en het aanbod vergroten. Tevens krijgen we hiermee nieuwe inzichten in manieren waarop we hockey kunnen aanbieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en entertainment. Maar het geeft ons ook inzicht in de doelgroep: wie heeft waar behoefte aan?

Kan de KNHB deze competitie niet beter zelf aanbieden?

Ja, dat was ook mogelijk. Echter, met deze samenwerking sluiten we aan bij een bekende partij die al ver gevorderd is in het organiseren van deze competitie. Zodoende kunnen we sneller schakelen en het aanbod in de markt zetten.

 

Hoe ziet het programma van de competitie eruit?

In de maanden juni, juli en augustus spelen bedrijven op de donderdagavond een competitie tegen elkaar. Hierbij wordt gespeeld in teams van zes spelers op een kleiner veld.

 

Lijkt dit aanbod op de huidige bedrijfshockeycompetitie?

Ja en nee. Ja, omdat bedrijven het tegen elkaar opnemen in competitieverband. Nee, omdat we in deze nieuwe variant zes tegen zes spelen, en omdat we in de zomermaanden spelen, wanneer er dus geen ander hockeyaanbod is. Zodoende vullen beide competities elkaar goed aan. Tevens zal er meer entertainment zijn gedurende de avonden van de Zomercompetitie.

 

Wat zijn de kosten voor deelname aan deze competitie en wat krijg je daarvoor terug?

De kosten bedragen tussen de €900,- en €1200,-, afhankelijk van de locatie. Hiervoor speel je zeven tot negen wedstrijden per team, met elke dag een DJ, en sluiten we af met een buffet en een groot feest. Op een unieke netwerklocatie kunnen bedrijven de teamspirit vergroten. Tevens wordt met deelname het goede doel (Hockey Dreams Foundation) gesteund.

 

Wat is het voordeel voor verenigingen met deze competitie?

Verenigingen kunnen net als bij de reguliere bedrijfshockeycompetitie gastheer zijn van dit evenement. Op dit moment wordt er nog op drie locaties gespeeld, maar het streven is om uit te breiden. Daarnaast zorgt dit aanbod ervoor dat niet-hockeyers kennis maken met de sport. Als gevolg hiervan kunnen zij sneller de stap naar een vereniging maken.

 

Waarom wordt VODW de naamgever van deze competitie?

Vorig jaar is de KNHB samen met VODW de VODW Bedrijf Hockey Cup gestart. Dit toernooi, waarbij bedrijven ook de strijd met elkaar aan gaan en op vier avonden deze competitie spelen, lijkt veel op de Zomercompetitie. Om niet met elkaar te concurreren wordt de samenwerking met elkaar gezocht. Alle drie de partijen creëren graag een extra aanbod voor deze doelgroep en spelen graag in op de sportbehoefte van deze groep.

 

Deel deze pagina