Rabobank en KNHB bestaan allebei 125 jaar

Toevalligerwijs was 1889 zowel hét oprichtingsjaar van de KNHB als Rabobank. De KNHB en de Rabobank bestaan dit jaar allebei 125 jaar en delen samen een rijke en succesvolle historie die tot op de dag van vandaag ontzettend waardevol is gebleken voor de hockeysport in Nederland.

De start van het partnerschip wordt gemarkeerd door het WK Hockey in de Galgenwaard in Utrecht. Vanaf het begin ondersteunt Rabobank de hockeysport in de meest brede zin, van de top tot de breedte, van talentvol tot recreatief. Rabobank is shirtsponsor van het Nederlands elftal en omarmt de internationale topevenementen die in Nederland worden georganiseerd. Na bijna dertig jaar sponsoring van de KNHB zijn Rabobank en de hockeysport in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In 2020 verlengde Rabobank de langlopende samenwerking met nog eens 10 jaar, een stap die niet alleen bijzonder is, maar ook de verbondenheid tussen beiden organisaties bewijst. En niet alleen werd de samenwerking voortgezet, ook werd een nieuw initiatief toegevoegd aan de rijke sponsorgeschiedenis: samen met de KNHB richtte Rabobank de Hockey Foundation op, een initiatief waarmee beide partijen zich maatschappelijk inzetten om hockey een sport voor iedereen te maken. Ook in de toekomst blijven de Rabobank en KNHB zich samen met verenigingen in Nederland inzetten voor de hockeysport.

Inmiddels is de Hockey Foundation op 10 locaties actief, waarbij zowel nieuwe verenigingen zijn opgericht als bestaande verengingen worden ondersteund. Met behulp van de Hockey Foundation hebben duizenden kinderen uit lagere inkomenswijken kennisgemaakt met hockey, via de wijk, de school of een vereniging. De komende jaren gaan we door met alle activiteiten om ons doel te realiseren: met hockey een verschil maken in het leven van 10.000 kinderen uit lage inkomenswijken.

Deel deze pagina